Kan få klesbot på 5000 kroner

Enda en ferieby innfører kleskode i byens gater.

KLESKODE: Den italienske kystbyen Sorrento innfører kleskode i byen. Bryter man loven, kan man risikere en bot på 5000 norske kroner. Foto: The Travel Library/REX
KLESKODE: Den italienske kystbyen Sorrento innfører kleskode i byen. Bryter man loven, kan man risikere en bot på 5000 norske kroner. Foto: The Travel Library/REX Vis mer
Publisert

I kystbyen Sorrento i Italia innfører de en kleskode som alle må følge. Byen ønsker nemlig at også turistene følger «de lokale skikkene» og de vil gjøre opp med det de beskriver som «upassende og anstendig atferd».

Dermed kan man bare bruke bikini og ha bar mage på stranda - men ingen andre steder i byen.

Til danske TV 2 sier Massimo Coppola, borgermesteren i Sorrento, at han er redd for at noen skal bli skremt vekk fra byen dersom folk sprader rundt i byen med bikini.

Bot på 500 euro

- Det gjelder både for italienske borgere og turister. Det kan skade byens omdømme og skremme vekk noen som ellers gjerne ville ha kommet hit, sier borgermesteren til TV 2.

Coppola har derfor underskrevet en lov som forbyr både gjester og lokale å bruke badetøy andre steder enn på stranda.

Bryter man loven, som trådte i kraft 5. juli, kan man ende med å måtte betale en bot på 500 euro, eller 5000 norske kroner.

MARBELLA: Erling Braut Haaland koser seg på ferie, og overrasket alle da han dukket opp på stranda. Vis mer

- Ikke redd for kropp

Tidligere i sommer gikk flere restauranter på Mallorca og innførte en kleskode. De var lei av at likegyldige turister gikk direkte fra stranda inn til deres restaurant, iført bikini, fotballtrøye eller bar mage, ifølge The Guardian.

Også andre italienske byer har innført liknende tiltak, blant annet Venezia. Tidligere har det imidlertid ikke vært like normalt med kleskoder i kystbyene i Italia.

Borgermesteren understreker likevel at det ikke handler om at italienerne er pripne, men at det ikke er normalt for lokalbefolkningen å traske rundt uten T-skjorte eller i badetøy.

- Det handler ikke om at italienere er redde for kropp. Det handler om at man skal innordne seg de lokale skikkene, sier borgermesteren til TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer