Kan få kraftig strafferabatt

Johnny Olsen (41) kan få kraftig strafferabatt etter at han lørdag meldte seg for politiet og fortalte at han sto bak to bombeattentat mot Blitz-huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

41-åringen ble i går siktet for mordbrann.

Både hans forsvarer og politiet ble tatt på senga da Olsen plutselig la kortene på bordet etter å ha sett filmen «The Passion for The Christ» lørdag kveld. Olsen hevder at han stod bak bombeattentatene mot Blitz i henholdsvis august 1994 og i november året etter. Bombene gikk av mens striden mellom nasjonalistene og Blitz raste i Oslo.

Manglet bevis

Ifølge Olsen var bombeangrepene hevnaksjoner. Ingen ble drept i attentatene, som ifølge Olsen heller ikke hadde til hensikt å drepe - bare skremme.

Olsen satt i går i lange avhør på Politihuset i Oslo.

Han er foreløpig siktet etter mordbrannparagrafen, fordi han nå hevder at han sto bak to uoppklarte bombeangrep mot Blitz-huset midt på 90-tallet.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen bekrefter at Johnny Olsen var i avhør allerede under etterforskningen av den første Blitz-bomben på seinsommeren 1994:

- Vi hadde ikke sterke nok bevis til å sikte ham eller noen andre for bombeangrepet, sier han.

Sjekker forklaringen

Dagbladet var i går i kontakt med flere personer i Blitz-miljøet. De betegner tilståelsen som en tragisk sak for Olsen selv, og sier at de fra første dag mistenkte at nynazistene sto bak angrepene.

Strafferammen for mordbrann er 21 års fengsel, men den tidligere nasjonalistlederen får trolig en kraftig strafferabatt ved å tilstå.

Politiet vil nå sjekke Olsens forklaring opp mot sentrale opplysninger som ikke er offentlig kjent. Saksmappa fra det første bombeangrepet er fjernarkivert, og politiet kunne derfor ikke starte dette arbeidet i går.

SIKTET IGJEN: Johnny Olsen skulle inn til soning for en våpendom, men valgte i helga å tilstå flere kriminelle handlinger fra 90-tallet. Nå er han siktet for mordbrann etter å ha tilstått at han sto bak to bombeangrep mot Blitz.
TILSTOD: 21. august 1994 gjennomførte Johnny Olsen det første bombeattentatet mot Blitz.