Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan få lovlig røykerom

Restaurant Tostrupkjelleren i Oslo håper å åpne et lovlig røykerom, og mener de har vunnet en prinsippseier. Nå kan det komme et ras av søknader fra restaurantbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det kan tenkes det kommer mange søknader. Det vil nok uansett komme inn kreative forslag når kulda setter inn, sier fylkeslege i Oslo og Akershus, Petter Schou.

Tostrupkjelleren i Oslo prøvde å trosse røykeloven, og åpnet eget røykerom, men rommet ble stengt etter pålegg fra kommunen. Da klaget restauranten til Fylkesmannen i Oslo og Akershus - og nå har de fått svar: Fylkesmannen gir det kjente vannhullet for pressefolk og politikere medhold på tre av fire punkter.

Optimistisk

-  Det at Fylkesmannen har akseptert at rommet ikke er et arbeidsområde og ikke åpent for allmennheten, viser at han langt på vei har akseptert det vi har hevdet hele tida, sier Anne Dawson, leder av Tostrupkjelleren.

Det betyr likevel ikke at det er fritt fram for røykerom. Fylkesmannen mener nemlig at rommet ikke er tilstrekkelig atskilt fra resten av restauranten. Det mener Dawson lett kan løses ved å bygge en ekstra korridor mellom røykerommet og restauranten.

-  Hvis det er så enkelt å få et lovlig røykerom er det klart vi er optimister, sier Dawson.

Røykerommet på Tostrup vil bli avstengt, og det blir delt ut nøkler til dem som skal ha adgang. Det er satt et tak på 50 nøkler. Slik begrenses allmennhetens adgang til rommet.

Røykerom på Elverum

Fylkeslege i Oslo og Akershus, Petter Schou, avviser at dette åpner for røykerom i andre restauranter.

-  Dette er en enkeltsak og ikke en prinsippsak, fastholder han.

Det lyktes ikke Dagbladet å få en kommentar fra Sosial- og helsedirektoratet, som har ansvar for oppfølging av loven, i går kveld.

For nærmere tre uker siden åpnet nattklubben Alexis på Elverum eget røykerom atskilt fra resten av lokalene. Dette rommet er bare åpent for medlemmer av Elverum røykefredforening. Elverum kommune har godkjent bruken av rommet på betingelse av at det ikke skjenkes alkohol der.

OPTIMIST: Leder av Tostrupkjelleren Restaurant tror finjussen skaffer henne et røykerom.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media