FUNNET I GÅR_  Bilen med de tre 18-åringene ble funnet på seks meters dyp i går ettermiddag utenfor Tollboden på Drammen havn. De to omkomne ungguttene ble funnet i nærheten seinere på kvelden. Foto: Jonny Olsen.
FUNNET I GÅR_ Bilen med de tre 18-åringene ble funnet på seks meters dyp i går ettermiddag utenfor Tollboden på Drammen havn. De to omkomne ungguttene ble funnet i nærheten seinere på kvelden. Foto: Jonny Olsen.Vis mer

Kan få seks år for å etterlate kameratene

Utvidet siktelse mot 18-åring etter bilulykken i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Søndre Buskerud utvider i ettermiddag siktelsen mot den 18 år gamle gutten fra Lier som overlevde etter å ha kjørt ut i havnebassenget i Drammen i påsken sammen med to kamerater.

De to kameratene ble i går funnet døde i vannet. Lier-gutten har forklart til politiet at de tre sammen stjal bilen. Da de havnet i havnebassenget klarte han å redde seg opp av vannet, mens kameratene ikke klarte å redde seg opp.

- Han vil bli siktet etter straffelovens paragraf 242 for å ha etterlatt noen i hjelpeløs tilstand, opplyser etterforskningsleder Håkon Grøttland ved Drammen politistasjon til Dagbladet. Siktelsen har en strafferamme på seks års fengsel.

18-åringen ble i går siktet for biltyveri etter at han meldte seg for politiet og fortalte at han hadde kjørt utenfor kaikanten nær Tollboden på Drammen havn natt til påskeaften sammen med to jevngamle kamerater.

De to 18-åringene - fra Konnerud og Nedre Eiker - ble funnet døde på seks meters dyp i går kveld.

Ved 15.30-i ettermiddag innledet venner av de omkomne en minnestund på havna ved ulykkesstedet.

Ikke navn i dag
- Politiet kommer ikke til å gå ut med navnene på de to omkomne i dag. Vi vil formelt avvente undersøkelsene til Rettsmedisinsk institutt og Kripos, og det skjer tidligst i morgen, sier Grøttland.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med opplysninger fra avhør om hvem av de tre ungguttene som kjørte den stjålne bilen eller Lier-guttens forklaring til hvorfor han først meldte seg to og et halvt døgn etter ulykken.

- Han har vært i avhør i hele dag, og vi holder på med å sjekke opplysningene vi har fått, sier Grøttland.

- Neppe varetekt
- Vil han bli framstilt for varetektsfengsling?

- Det blir ikke bestemt i dag, men akkurat nå er det ikke noe som peker i den retning.

- Hvordan er formen hans?

- Han er selvsagt preget av det som har skjedd, men virker til å være i bra form etter utgangspunktet.