Kan få sone sammen

Per og Veronica Orderud kan få åpen soning i felles leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det drapsdømte ekteparet Per og Veronica Orderud kan få nyte godt av Justisdepartementets planer om nye regler for åpen soning, melder NRK Telemark.

Justisdepartementet er klare på at de vil ha bort soningskøen, og ett av de planlagte tiltakene skal være å tilby hybelhus der fengslede par kan få tilbud om åpen soning - og leve sammen.

Møtes sjelden

Et slikt hybelhus er planlagt på Grenland, og ekteparet Orderud soner for tiden adskilt i Skien fengsel. Veronica er utelukkende positiv til ideen.

- Det ville betydd mye for å få et normalt samliv, og også et mer normalt forhold til samfunnet forøvrig, sier fru Orderud til NRK.

Hun kan også fortelle at det ikke er mye hun får se til ektemannen i fengselet.

- Folk tror at ektepar eller mennesker som er sammen i norske fengsler, automatisk får tid sammen. Slik fungerer det ikke i det hele tatt, sier Orderud.

VIL SONE SAMMEN: Ekteparet Orderud håper de kan få bo sammen i de planlagte hybelhusene hvor par som soner fengselsstraff kan få tilbud om åpen soning. Foto: Scanpix
VIL SONE SAMMEN: Ekteparet Orderud håper de kan få bo sammen i de planlagte hybelhusene hvor par som soner fengselsstraff kan få tilbud om åpen soning. Foto: Scanpix Vis mer
SES SJELDEN: Veronica og Per Orderud har vært ute på dagsperm sammen, men i Skien fengsel er det svært sjelden de får møte hverandre.