Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan få to millioner M&M-kuler i finnerlønn

Men Toska får ikke ha alle de 40 000 posene på cella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I forrige uke utlovet M&M en belønning på to millioner M&M-sjokoladekuler i finnerlønn for maleriet «Skrik».

Løftet om finnerlønn kom i forbindelse med en reklamekampanje for de nye mørke M&M-kulene, og nå som maleriene er funnet lover selskapet å betale ut dusøren.

- Vi valgte å bruke «Skrik» i kampanjen fordi det er ett av de mest kjente «mørke» maleriene i verden. Vi er selvfølgelig veldig glade for at maleriet er funnet igjen, og vi skal absolutt utbetale belønningen som vi har lovet ut, sier Anibal Martini, markedsdirektøren hos M&M til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Han utdyper at nærmere detaljer vil avgjøres når belønningen kan koordineres med politiet i Oslo.


To millioner M&M-sjokoladekuler utgjør omtrent 40 000 poser på 50 gram, med en markedspris på 22 000 amerikanske dollar eller cirka 140 000 kroner.

Sjokolade til Toska?

Det skal ha vært David Toskas opplysninger som førte til at politiet i går kunne fortelle at «Skrik» og «Madonna» er kommet til rette, to år etter Munch-ranet.

I bytte for opplysningene skal Toska ha forhandlet til seg bedre soningsforhold, og nå kan NOKAS-raneren også få nok sjokolade til å få dekket sukkerbehovet så lenge han måtte sitte bak murene.

LIKER SJOKOLADE: Under NOKAS-rettssaken som begynte 19.september i fjor, nøt David Toska melkesjokolade. Alle foto: SCANPIX
LIKER SJOKOLADE: Under NOKAS-rettssaken som begynte 19.september i fjor, nøt David Toska melkesjokolade. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Dersom Toska får sjokoladen, kan han ikke regne med å ha alle de 40 000 posene i cellen sin.

- Det er regler for hvor mye hver innsatt kan ha i cellen. Det varierer fra fengsel til fengsel alt ettersom hvor stor cellen er, men man har en begrensning på dette, sier informasjonsrådgiver i justisdepartementet, Trond Øvstdal til Dagbladet.no.

- Men selv om vi har begrensninger på hvor mye man kan ha i cellen, får alle innsatte tilbud om å oppbevare ting på fengselets lager, utdyper Øvstdal.

Davis Toskas forsvarer, Øystein Storrvik, ga uttrykk for at han hadde hørt om M&Ms løfte om dusør, men ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.no.

- Liker David Toska sjokolade, da?

- Jeg kommenterer ikke denne saken uansett innfallsvinkel, sier Storrvik til Dagbladet.no.

- Ikke utbetalt dusør

På pressekonferansen i går ønsket ikke politiet å kommentere om bildene ble overlevert politiet eller funnet etter tips.

image: Kan få to millioner M&M-kuler i finnerlønn

- Det er ennå ikke utbetalt noen form for dusør, og vi vil ikke besvare spørsmål om dette temaet i dag, sa politiinspektør Iver Stensrud.

Politiet kunne i dag ikke si noe om hvorvidt M&M har vært i kontakt med dem om sjokolade-dusøren, og gjentok at de ikke ønsket å snakke om finnerlønn.

Oslo kommune har tidligere utlovet en dusør på to millioner kroner for opplysninger som fører til at Edvard Munchs malerier, som er blant verdens største kulturskatter, kommer til rette.

FINNERLØNN:Under pressekonferansen i går ville ikke politiinspektør Iver Stensrud (t.h) og politiadvokat Morten H. Ervik kommentere spørsmål om finnerlønn.
FORSVAREREN: Toskas forsvarer, Øystein Storrvik, vil ikke si om Toska liker sjokolade.