Været

Kan falle 60-80 millimeter regn

Det neste døgnet kan det være lønnsomt med både sydvest, regnfrakk og gummistøvler ettersom det er sendt ut gult farevarsel for regn på Vestlandet.

MYE REGN: Det kan komme opp mot 80 millimeter regn det neste døgnet på Vestlandet, ifølge meteorologene. Foto: Meteorologisk institutt
MYE REGN: Det kan komme opp mot 80 millimeter regn det neste døgnet på Vestlandet, ifølge meteorologene. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mandag ventes det mye regn i Vestland fylke og i nordlige deler av Rogaland, der det lokalt kan komme 60- 80 millimeter i løpet av 24 timer. Det er derfor sendt ut gult farevarsel, skriver Meteorologisk institutt på X/Twitter.

Det er tidligere varslet at restene av syklonen «Nigel» vil finne veien over Atlanterhavet og prege været i Norge kommende uke.

- Det blir vått. Regnet begynner allerede i kveld, men vil ta seg opp i løpet av natten, sier vakthavende meteorolog Magnus Haukeland til NTB søndag.

Haukeland forklarer videre at nedbøren kan føre til overvann på flere av veiene i både Bergen og Stavanger.

- Lokalt kan det oppstå problemer i morgenrushet, så det kan absolutt lønne seg å beregne litt ekstra tid om man skal på jobb, sier han videre.

Tropisk storm til Norge

Ifølge meteorolog Susana Reuder vil «Nigel» allerede treffe Vestlandet på søndag, uttalte hun til Dagbladet torsdag.

Det er meldt gult farevarsel for lyn, torden og styrtregn flere steder i Sør-Norge. Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl minner om hva man må passe på. Vis mer

- Fra søndag begynner en økning i vind og nedbør i Sør-Norge. Vi følger nøye med på situasjonen og hvordan den tropiske stormen beveger seg mot Norge, uttalte Reuder.

Meteorologisk institutt vurderte om de skulle sende ut farevarsel, men Reuder opplyste at de skulle avvente til mandag. Søndag har de likevel sendt ut gult farevarsel.

Beveger seg nordover

- Situasjonen er ikke ekstraordinær og «Nigel» har svekket seg en del på sin ferd. Likevel kan det fra mandag komme 60 millimeter nedbør på 24 timer på Vestlandet, sa statsmeteorolog Magnus Haukeland til Dagbladet lørdag.

Det starter altså på Vestlandet, men «Nigel» vil deretter gå nordover og gjøre det ruskete og bløtt også i Nordland, Troms og Finnmark mandag og tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer