Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan får 21 år for bussdrapet

Asylsøkeren risikerer 21 års fengsel for drapet på Christian Baloky og bussjåfør Audun Bøland. Han innrømmet ikke straffskyld da rettssaken startet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på bussjåfør Audun Bøland (39) og asylsøkeren Christian Baloky (44), erklærte seg ikke skyldig da rettssaken mot ham startet i Valdres tingrett mandag.

Statsadvokat Tormod Bakke går i tiltalen mot den etiopiske mannen inn for at han skal overføres til tvungent psykisk helsevern ettersom de rettspsykiatrisk sakkyndige, Berthold Grünfeld og Kjell Noreik, har konkludert med at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Det var søndag 16. februar i år at 26-åringen skal ha drept Baloky og siden gått på Valdresekspressen der han skal ha drept Bøland og ha knivstukket tre av passasjerene. Etter å ha blitt knivstukket greide bussjåføren å styre bussen ut i veikanten, og de 34 passasjerene kom seg ut av bussen.

- Dette er dypt tragisk. Det kunne utviklet seg til en katastrofe dersom ikke Audun Bølands siste gjerning på denne jord var å bringe bussen i sikkerhet med en kontrollert nedbremsing, sa statsadvokat Tormod Bakke i sin innledning.

Han fremhevet bussjåførens siste handling som et lysende eksempel på en pliktoppfyllelse.

I den provisoriske rettssalen i kulturhuset i Fagernes var familien til den avdøde til stede da saken startet. Den drepte Christian Balokys etterlatte er representert av bistandsadvokat Øystein Haugen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media