Kan finne Sleipner-svarene

Data fra navigasjonssystemet til den havarerte hurtigbåten «Sleipner» vil bli analysert i løpet av neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil bety at man kan få svarene på den nøyaktige ruta til «Sleipner» i minuttene og sekundene før båten gikk på grunn mot skjæret Store Bloksen. 16 mennesker omkom i ulykka.

Kongsvinger-firmaet Ibas har i nesten to måneder jobbet for å rekonstruere datafilene fra hurtigbåtens navigasjonssystem. Fast-irret mekanikk og store skader på grunn av slag og støt gjorde jobben teknisk meget komplisert.

- Vi har klart å rekonstruere litt over 90 prosent av datafilene, men noen av disse er skadd. Omlag 70 prosent er fullt rekonstruert, men vi vet ingenting om det er de viktige dataene som er reddet, sier Tormod Nymoen i Ibas til Dagbladet :på nettet.

Ibas fikk oppdraget fra Nøtterø-firmaet Arepa Norge som ble hentet inn av havarikommisjonen. Nå skal skadebegrensningsfirmaet Arepa analysere dataene sammen med utstyrsleverandøren Simrad-Robertson fra Egersund.

- Vi skal kjøre datafilene gjennom tilsvarende navigasjonssystem som på «Sleipner». Forberedelsene har begynt, men vi vil ikke få de første resultatene før i neste uke en gang, sier Atle Sandven i Arepa Norge til Dagbladet :på nettet.