Kan flytende boligplattformer brukes som asylmottak?

- Nei, det vil være frihetsberøvelse, sier UDI.

 HUSBÅT:  Flere riggselskaper ønsket å tilby flytende boligplattformer som asylmottak. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
HUSBÅT: Flere riggselskaper ønsket å tilby flytende boligplattformer som asylmottak. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riggselskaper har tilbudt Stavanger kommune å ta i bruk flytende boligplattformer som asylmottak.

- Dette er noe vi har sett på, og det kan være at boligplattformer blir en mulighet. Vi må være kreative, se på alle innspill og avviser ingenting. Det kan være vi må se nærmere på dette, sier beredskapssjef Torstein Nielsen i Stavanger kommune, på Stavanger Aftenblads spørsmål om hvorvidt slike flyende boligløsninger kan bli aktuelt.

Han sier at kommunen har fått konkrete henvendelser fra riggselskaper som har mulighet til å tilby ledige overnattingsplasser på boligplattformer. Men oljeplattformer eller boligrigger er ikke aktuelt, ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI).

- Det er for komplisert og dyr logistikk. I tillegg er det for langt fra kommunale tjenester og nødetater, slik at det i praksis ville være frihetsberøvelse, sier UDIs presserådgiver Vibeke Schjem til avisa.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram