- Kan føre til at fyrverkeriet umiddelbart vil skyte ut effektladninger

Trekker fyrverkeribatteri fra markedet dagen før nyttårsaften.

Svea trekker et av sine fyrverkeribatterier fra markedet dagen før nyttårsaften. Bildet er tatt i Randaberg sentrum ved en tidligere nyttårsfeiring.
Foto: Åge Pedersen / Dagbladet
Svea trekker et av sine fyrverkeribatterier fra markedet dagen før nyttårsaften. Bildet er tatt i Randaberg sentrum ved en tidligere nyttårsfeiring. Foto: Åge Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svea Fyrverkerier har oppdaget en konstruksjonsfeil på lunten ved et parti av sine fyrverkeribatterier, «Bandit», som kan bety at om man ikke følger bruksanvisningen, dvs. ikke antenner lunten på ytterste spiss så kan produktet være farlig.

Fyrverkeriprodusenten velger derfor å trekke alle partiene av dette produktet fra markedet, heter det i en pressemelding.

-  Vi har dessverre oppdaget en konstruksjonsfeil ved et parti av vårt fyrverkeribatteri «Bandit», sier daglig leder i Svea Fyrverkerier, Anders Sture.

Ifølge pressemeldingen består konstruksjonsfeilen i at overgangen fra sikkerhetslunten (grønn lunte - brenner med en hastighet på ca. 1 cm pr. sekund) til den såkalte hurtiglunten (tykk lunte pakket i rød eller blå tape - brenner med en hastighet på ca. 10-15 cm pr. sekund), ligger delvis tilgjengelig på toppen av produktet.

Dette betyr at dersom man ikke følger bruksanvisningen, dvs. ikke antenner sikkerhetsluntens ytterste spiss, kan det være en risiko for at hurtiglunten antennes direkte. Dette kan medføre at batteriet øyeblikkelig vil begynne å skyte ut effektladninger - uten at forbrukeren vil ha tid til å trekke seg tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer