Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan fortsatt bli hjemmeskole

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen i Oslo sier det blir en kombinasjon av klassromsundervisning, uteskole og hjemmeskole når alle elevene kommer tilbake til uka.

ÅPNER OPP: Kunnskapsminister Guri Melby (V) i samtale med Oslos skolebyråd Inga Marte Thorkildsen da skolene åpnet for 1. til 4. klasse i april. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ÅPNER OPP: Kunnskapsminister Guri Melby (V) i samtale med Oslos skolebyråd Inga Marte Thorkildsen da skolene åpnet for 1. til 4. klasse i april. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Alle elever skal tilbake til skolen neste uke, men det blir en annerledes skole enn den de forlot.

Det ber skolebyråd Inga Marte Thorkildsen alle om å forberede seg på.

Foreløpig venter Oslo på den justerte smittevernveilederen. Hvis den ikke endres og gruppestørrelsen fortsatt blir 15 elever, må elevene i Osloskolen forberede seg på annerledes skoledager.

Hjemmeskole

- Skolene er helt avhengig av hvilke rammer som gis i den justerte smittevernveilederen. Da vil de vite hvordan smittevernreglene må praktiseres og dette får naturligvis betydning både for utnyttelse av lokaler og personellressurser, sier Inga Marte Thorkildsen til Dagbladet.

Hun ber foreldre og elever om å forberede seg på en annerledes skolehverdag.

- Alle må være klar over at det blir ikke den samme skolen elevene forlot som de kommer tilbake til når regjeringen bestemmer for å åpne for det. Vi må være forberedt på at skoledagen vil være en kombinasjon av klasseromsundervisning, uteskole og hjemmeskole, sier Thorkildsen.

Det var TV 2 som først meldte i morges at skolene åpner fra mandag. Dagbladet har fått bekreftet opplysningene, men statsminister Erna Solberg skal ha tatt flere forbehold, blant annet om utviklingen i smittetallet.

Kan bli delt skoledag

Ifølge Dagbladets kilder må det på plass nødvendige tilpasninger. Det er blant annet ikke sikkert at alle elevene kan møte, eller at alle elevene kan møte på samme tid, noe også Thorkildsen bekrefter.

Et alternativ er at elevene har klasseromsundervisning og hjemmeskole annenhver dag eller at man deler opp skoledagen.

Dagbladet erfarer at det også er bekymring rundt kollektivtransporten når elevene skal tilbake på skolen og bruken av hjemmekontor etterhvert går ned. Ifølge smittevernreglene anbefales det ikke mer enn 50 prosent kapasitetsutnyttelse for å hindre smitte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!