Kan fortsatt få forvaring

David Toska har fortsatt tre store rettssaker foran seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Torsdag ble David Toska dømt til 15 års fengsel for NOKAS-ranet i Stavanger. Påtalemyndighetens påstand lød på 21-års forvaring - lovens strengeste straff. Å unngå forvaring var målet for David Toskas forsvarer, advokat Øystein Storrvik.

Men David Toska kan fortsatt få forvaring. Han har nemlig ikke mindre enn tre store rettssaker foran seg, alle tre berammet i år.

I fjor ble det tatt ut tiltale mot David Toska for det grove ranet av Postens brevsenter i Oslo i oktober 2003, der det også ble løsnet skudd mot politiet.

Toska nekter straffskyld og enhver kjennskap til ranet.

- Et vilkår for å få forvaring, er at det er stor fare for gjentakelse. Dermed er sjansen for å få forvaring større, dess flere dommer man har fått, forklarer professor i rettsvitenskap ved Universitet i Oslo, Ståle Eskeland til Dagbladet.no.

Tiltalt for grovt ran

Også her lyder tiltalen på grovt ran utført som et ledd i virksomheten til en organisert gruppe, den såkalte mafiaparagrafen.

Denne saken var opprinnelig berammet for Oslo tingrett den 5. februar i år, men måtte utsettes fordi NOKAS-saken ikke var ferdig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer