Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan fortsatt være flere savnede i ferja

Sterk varme hindrer italienske mannskaper i å gjennomsøke ferjas bildekk og lasterom.

BRENNER FORTSATT:  Nær en uke etter at ferja Norman Atlantic tok fyr har fremdeles ikke letemannskapene fått saumfart skipet. Dermed kan det være flere døde inne i skipet. Nå ligger båten til havn i den italienske kystbyen Brindisi. Foto: Filippo Monteforte/Afp/Scanpix
BRENNER FORTSATT: Nær en uke etter at ferja Norman Atlantic tok fyr har fremdeles ikke letemannskapene fått saumfart skipet. Dermed kan det være flere døde inne i skipet. Nå ligger båten til havn i den italienske kystbyen Brindisi. Foto: Filippo Monteforte/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av Norman Atlantic brenner fortsatt, nesten en uke etter at brannen brøt ut i ferja da den var på vei fra Hellas til Italia, melder BBC. Fartøyet ligger nå i Brindisi.

Norman Atlantic ble i går slept til havnebyen, som ligger i regionen Puglia i Italia. Italienske myndigheter frykter at det kan være flere døde passasjerer eller ulovlige flyktninger i skipets utbrente deler.

Det tok redningsmannskapene mer enn to dager å berge 477 overlevende fra ferja etter at den startet å brenne utenfor Korfu forrige søndag. Minst 13 mennesker omkom, men det fryktes det at dødstallet kan stige når ferja omsider blir gjennomsøkt.

Temperaturen er fortsatt svært høy inne på bildekket, opplyser havnedirektør Mario Valente til Reuters i dag. Røyk siver fortsatt ut fra den utbrente ferja.

- Det kommer til å ta noen dager før alle flammene er helt slukket, sier Valente.

Etterforskerne og letemannskapene trenger «litt mer tid» før de kan komme seg ned i lasterommet, tilføyer han.

Greske myndigheter sier 19 personer er savnet, mens statsadvokat Giuseppe Volpe i Bari lørdag nedjusterte sitt anslag på savnede fra 98 til «10 til 15».
(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook