Kan Frp bli brunt?

Med noen viktige justeringer kunne Frp bli innvandrernes parti, skriver Trude Ringheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DROSJESJÅFØREN klagde over innvandrerne som verken vil jobbe eller lære norsk. Norge trenger innvandringsstopp, sa sjåføren som selv er født i Pakistan og hørtes ut som samferdselsbyråd Peter N. Myhre. Oslo Frp krever innvandringspause fra land utenfor EØS-området og enkelte NATO-land. Myhre forsikrer at han ikke har problemer med svensker og dansker. Taxisjåføren er ikke den eneste med minoritetsbakgrunn som ønsker å trekke opp stigen. Mange i innvandrertette strøk, klager over gettotilstander og manglende integrering. De irriterer seg over at nye innvandrere og asylsøkere trekker ned innvandrergjennomsnittet. De markerer avstand og oppfører seg som andre nordmenn. Også blant de mest vellykkete og velutdannede innvandrerne kan det være lite solidaritet å hente. Mange synes norske politikere er håpløst naive og velferdssystemet for godt.

Frp ER SKREDDERSYDD for minoritetsbefolkningen, på mange områder. Blant etablerte innvandrere er andelen små selvstendig næringsdrivende høy. Man snakker ikke lenge med sjefen i grønnsakbutikken på hjørnet, før han klager over komplisert byråkrati, høye skatter og bensinpriser. Minoritetsmenn har i større grad mange barn, hjemmeværende kone og scorer høyt på tradisjonelle verdier som Frp og KrF vektlegger. Dessuten er nesten alle innvandrere rystet over norsk eldreomsorg. Der i gården er omsorgen som kjent privatisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer