Marokko-drapene:

Kan gå ett år før dom er klar

Ueland-familiens marokkanske bistandsadvokat vil fremme et erstatningskrav på vegne av familien. Men det kan gå over ett år før de tiltalte får endelig dom.

Kan gå ett år før dom er klar
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en alvorlig sak, som garantert går videre i rettssystemet, sier Azeddine Kabbaj til NTB.

Han ble nylig engasjert som den marokkanske bistandsadvokaten til foreldrene til Maren Ueland, som sammen med sin danske studievenninne Louisa Vesterager Jespersen ble drept i nærheten av Imlil i Atlasfjellene i desember i fjor.

I alt 24 menn har den siste tiden stått tiltalt i rettssaken etter drapene. De tre som er tiltalt for å ha deltatt i selve drapshandlingen risikerer dødsstraff.

Venter dom torsdag kveld

Dommen i saken var ventet i forrige uke, men ble utsatt for at alle de tiltalte skal få mulighet til å si noen siste ord. Det skjer torsdag denne uken. Kabbaj vil være til stede i Salé når retten settes klokken 12, norsk tid. Det har vært uklart om dommen også vil falle torsdag, men ifølge Kabbaj er det en god mulighet for det.

- Rettssaken vil trolig vare i én til to timer. Deretter vil dommerne trekke seg tilbake og diskutere skyldspørsmål og straff. Avgjørelsen blir trolig offentliggjort sent samme kveld, sier advokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer