Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Kan gå fri om et år

Fredag er det dommedag for Eirik Jensen og Gjermund Cappelen. Mens politimannen risikerer 21 års fengsel, kan hasjbaronen sikre seg snarlig løslatelse.

DOMMEN FALLER: Det er over seks år siden Eirik Jensen-saken slo ned som en bombe i politiet. Fredag 19. juni kan saken få et endelig punktum. Dette er saken. Video: Emilie Rydning / Dagbladet TV / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag faller dommen mot den tidligere politimannen Eirik Jensen (62), nesten seks og et halvt år etter at ha ble pågrepet og siktet i garasjen på politihuset på Grønland.

Det samme er tilfellet for bærumsmann og hasjsmugler Gjermund Cappelen, som ble pågrepet allerede i desember 2013. Han fortalte politiet at Jensen hadde hjulpet ham med å legge til rette for narkosmuglingen og holde en beskyttende hånd over det kriminelle nettverket som politimenn.

Slik ble norgeshistoriens mest omfattende og alvorlige korrupsjons- og narkosak rullet opp for seks og et halv år siden.

Over seks år i varetekt

Gjermund Cappelen har sittet varetektsfengslet siden 19. september 2013. I mellomtida har hele nettverket hans fått rettskraftige dommer. Han ble selv dømt til 15 års fengsel i tingretten for grov korrupsjon og innførsel av 16,7 tonn hasj - som han anket.

I utgangspunktet er han dømt for en forbrytelse med en strafferamme på 21 år. Dommen på 15 år var dermed med en strafferabatt på omkring 30 prosent, for å ha bidratt til å avdekke saken og andrs rolle.

Hans forsvarer Benedict de Vibe mener Bærums-mannen ikke kan dømmes til mer enn elleve eller tolv års fengsel. Påstanden i den andre runden i lagmannsretten er nå på 14 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer