Kan gi hjernen et nytt liv

I et Frankenstein-aktig eksperiment har forskere fra Yale University klart å delvis vekke hele grisehjerner tilbake til live etter døden. - Man blir som en hjerne i en bøtte, advarer etikkprofessor.

MENNESKEHJERNE: Forskerne har delvis vekket grisehjerner til live og metoden kan, ifølge norsk nevrokirurg, i prinsippet også brukes på menneskehjerner. Her vises en hjerne fram på Nevropatologisk Museum i Lima i 2012. Foto: AFP/Ernesto Benavides.
MENNESKEHJERNE: Forskerne har delvis vekket grisehjerner til live og metoden kan, ifølge norsk nevrokirurg, i prinsippet også brukes på menneskehjerner. Her vises en hjerne fram på Nevropatologisk Museum i Lima i 2012. Foto: AFP/Ernesto Benavides. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uansett om tanken på evig liv virker skremmende eller befriende; med forskere fra Yale University i spissen, er vi nå et lite steg nærmere å gjenopplive menneskers hjerne etter døden.

Et forsøk, som opprinnelig handlet om å vekke celleaktiviteten i hjernevev til live igjen, har nemlig utviklet seg til å bli et Frankenstein-aktig eksperiment hvor forskerne har delvis gjenopplivet hele grisehjerner av gangen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer