Kan gi mer sykefravær

Sjefene kvitter seg med bedriftslegene. Legeforeningens president advarer mot konskvensene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i dag skrev Dagbladet.no at 30 prosent av Norges bedriftsleger har forsvunnet på under syv år.

en


Tall som Dagbladet.no har fått tak i viser en dramatisk nedgang i antallet bedriftsleger i Norge. Siden 2000 ble det 30 prosent færre leger - fra 500 ned til 370 - i bedriftshelsetjenesten. Også antallet ansatte som har tilbud om bedriftshelsetjeneste har gått ned - fra 1 500 000 til 1 100 000.

Tallene gjelder bedriftsleger som er registrert i arkivet til sekretariat for bedriftshelsetjenesten

- Skader arbeidet

«Virksomheter har erstattet en bedriftshelsetjeneste med høy kompetanse og godt tverrfaglig miljø med en billigere og mindre kompetent tjeneste,» skriver helsekomiteen på Stortinget i en ny innstilling om sosiale helseforskjeller. Innstillingen vil bli diskutert førstkommende onsdag.

President i legeforeningen, Torunn Janbu, frykter konsekvensene:
- Dette vil kunne skade arbeidet med å redusere sykefraværet og redusere det forebyggende arbeidet, sier Janbu til Dagbladet.no.

Janbu peker på at regjeringen og Stortinget ønsker at bedriftshelsetjenesten bør få en tydeligere og mer forpliktende rolle i arbeidet med oppfølging av sykmeldt.

- Det er derfor uheldig om antallet bedriftsleger går ned samtidig som politikerne så tydelig gir signaler om at det skal satses på dette feltet, sier hun.

BEKYMRET:- Dette vil kunne skade arbeidet med å redusere sykefraværet og redusere det forebyggende arbeidet, sier president i legeforeningen, Torunn Janbu til Dagbladet.no Foto: DEN NORSKE LEGEFORENINGEN
BEKYMRET:- Dette vil kunne skade arbeidet med å redusere sykefraværet og redusere det forebyggende arbeidet, sier president i legeforeningen, Torunn Janbu til Dagbladet.no Foto: DEN NORSKE LEGEFORENINGEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer