Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan gi nye klasseskiller

Kontantstøtte-ordningen kan føre til nye klasseskiller, sier økonomi-professor Steinar Strøm. Han er skeptisk til KrFs hjertesak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strøm, som deltar på LO-konferansen om kontant-støtten i dag, har innvendinger som går langs de samme linjer som sosiologen Ivar Frønes.

Strøm hevder bl.a. at det ikke er tilfeldig hvilke barn som blir hjemme med mor, eventuelt med en dagmamma. Det er ikke de mest ressurssterke kvinnene som blir hjemme med barna, sier Strøm.

Strøm ser for seg at kontantstøtte-ordningen kan medføre en utvikling der de mest ressurssterke kvinnene får barna sine inn i færre, mer homogene og kvalitativt stadig bedre barnehager.

Samtidig med dette risikerer vi en utvikling hvor kvinner med lav og middels utdanning blir mer og mer hjemmeværende med barn som får et dårligere tilbud. Dette øker faren for at det oppstår nye klasseskiller, sier professor Steinar Strøm.

kvinner med lave og middels inntekter kan tjene på å bli hjemme med barna.

Han frykter at dette vil kunne føre til at yrkesdeltakelsen for småbarnsmødre med middels og lav inntekt vil gå kraftig ned og dermed forsterke problemene vi allerede har i samfunnsøkonomien med mangel på arbeidskraft i omsorgs- og servicesektoren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!