Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan gjøre vårt tredje beste valg

Erna Solberg vil ikke konkludere med at storbyene er tapt for Høyre. Hun har brukt helga til å Høyre-velgere ned fra gjerdet.

INNSPURT: Innsats til siste slutt. I går besøkte Erna Solberg Oslo og flere steder på Østlandet. I går ( søndag) banket hun på dører i hjembyen Bergen. Hun har ikke gitt opp håpet om Høyre-makt i Bergen.Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INNSPURT: Innsats til siste slutt. I går besøkte Erna Solberg Oslo og flere steder på Østlandet. I går ( søndag) banket hun på dører i hjembyen Bergen. Hun har ikke gitt opp håpet om Høyre-makt i Bergen.Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Målinger i innspurten av valgkampen kan tyde på at Høyre mister makta i Tromsø og Bergen, mens det er dødt løp i Oslo. Lørdag var Erna Solberg i Oslo og i flere kommuner i Vestfold.

I går tok hun turen til Bergen, der Høyre sårt kan trenge drahjelp etter rot og strid i det borgerlige byrådet, skandaler og en ordfører under etterforskning. Solberg tror fortsatt det er mulig å få borgerlig flertall.

Tror på godt Høyre-valg - Jeg ville ikke konkludert på ting før valget. I mange av meningsmålingene har vi mange som sitter på gjerdet. Derfor jobber vi nå med å få dem ned derfra. Noen steder vil vi helt sikkert miste makten, mens andre steder vil vi vinne den. Valget i 2011 var vårt nest beste valg, bare 1979-valget var bedre. Det var på toppen av den forrige høyrebølgen.

Nå ligger vi an til å gjøre vårt tredje eller fjerde beste kommunevalg, så det er langt fra noe dårlig valg. Målt mot et fantastisk valg i 2011, blir det jo ikke så godt. Men vi ligger an til å gjøre vårt tredje beste valg eller fjerde beste valg, sier Solberg.

Hun sier målet er å beholde ordførerne vant sist, og helst finne noen flere. Men hun understreker at Høyre er et samarbeidsparti, som har jobbet for samarbeid med andre borgerlige partier i kommunene.

Styre landet og drive valgkamp -Det er første gang du driver valgkamp for Høyre fra regjering. Er det en fordel å ha et stort apparat i ryggen og kunne lekke godbiter, eller er det mer krevende siden du skal styre landet og håndtere krevende saker samtidig som du skal drive valgkamp?

AUTOGRAF: En ung mann i Larvik får autografen til statsminister Erna Solberg.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
AUTOGRAF: En ung mann i Larvik får autografen til statsminister Erna Solberg.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

 - Det er både òg. Folk vet jo at det vi sier, blir virkelighet. Det er ikke valgflesk når du snakker om det hva som kommer i statsbudsjettet. Men det setter samtidig grenser. Vi kunne ikke fortelle om tiltakspakker for ulike ting før vi var ferdige med budsjettet, bortsett fra på ett område: Ungdomsledighet og lærlingtilskudd.

Men i begynnelsen av valgkampen var vi ikke ferdige med budsjettbehandlingen. Hvis du er et opposisjonsparti, kan du i vårt alternative budsjett si at det og det vi gjøre. Det har de fullstendig kontroll over. Men i regjeringene skal vi avstemme mellom partier og statsråder og fatte vedtak.

Folk sier vi har lekket mye, men Ap har jo lekket en hel pakke! Det er jo også krevende at du skal styre landet samtidig som det er valgkamp. Vi satt jo tre dager midt i valgkampen med budsjett, sier Solberg.

Flyktningesaken - Tror du debatten om syriske flyktninger og flyktningmottak vil avgjøre kommunevalget?

 -Ikke avgjøre, men den saken har åpenbart mobilisert på venstresiden, ikke minst for SV. Jeg tror ikke den saken er en stor utfordring for Høyre eller Ap. Men den kan ha betydning. Ellers tror jeg nok det er andre saker som er viktige lokalt, som avgjør, sier Solberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media