Kan ha avslørt Coca-Colas hemmelige oppskrift

I over 100 år har oppskriften på Coca-Cola vært en av verdens best bevarte hemmeligheter. Nå ligger «resepten» ute på nettet.

COCA-COLA: Den hemmelige oppskriften kan nå være avslørt! Foto: Hans A Vedlog.
COCA-COLA: Den hemmelige oppskriften kan nå være avslørt! Foto: Hans A Vedlog. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(dagbladet.no) Oppskriften skal være funnet i en gammel avisartikkel, skriver Daily Mail. Det er internettsiden Thisamericanlife.org som sier de har funnet listen med ingrediensene som trengs for å lage den klassiske amerikanske leskedrikken. Det er i en avisartikkel fra 1979 at den sagnomsuste oppskriften skal være nedtegnet i detalj.

Hemmeligheten Angivelig skal bare en håndfull høytstående skikkelser i Coca-Cola Company kjenne til denne ikoniske leskedrikkens hemmeligheter

Oppskriften sies å bli holdt i en safei Atlanta, Georgia, i USA. Her blir de eksakte ingrediensene bevoktet 24 timer i døgnet.  Prosessen Coca-Cola er verdens mest solgte brus, og har større markedsandel på verdensbasis enn Pepsi Cola. Brusen selges i over 200 land, men alt starter i Amerika.

Det er i Atlanta, i staten Georgia, at Coca-Cola lager konsentratet som de selger videre til lisensierte tappere. Her blander man konsentratet med vann og søtningsmidler, før det selges videre til mannen i gata.

Siden den medisinske kjemikeren John Pemberton fant fram til Coca-Cola, og lanserte leskedrikken i 1886, har hemmeligheten vært vel bevart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer