Kan ha avslørt Norges mest omfattende overgrepssak

En person siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Salangen har beslaglagt over 3 millioner overgrepsbilder av barn. En mann er siktet i saken, opplyser lensmannskontoret.

Salangen lensmannskontor opplyser til Folkebladet at de nå ruller opp det som kan bli Norges mest omfattende sak om nedlasting av materiale som viser overgrep mot barn.

3 324 225 stillbilder og 21 161 videoer er kategorisert som straffbart materiale.

I tillegg er 1,3 millioner bilder og flere tusen videoer kategorisert som potensielt straffbare, ifølge avisen.

Lensmann i Salangen, Hans Roar Rasmussen, beskriver saken som «hinsides enhver fatteevne».

- Dette er et enormt omfattende materiale, også i en nasjonal målestokk. Jeg har fått tilbakemelding på at denne saken er en av de største sakene i Norge, kanskje den aller største, sier Rasmussen.

Steffen Ravnåsen, som leder påtaleenheten i det som tidligere var Midtre Hålogaland politidistrikt, bekrefter overfor Nordlys at en mann som er hjemmehørende i området, er siktet for besittelse av ulovlig seksuelt overgrepsmateriale mot barn.

Forholdet har en strafferamme på inntil tre års fengsel. Den siktede er ikke varetektsfengslet, men det er tatt beslag av en del datautstyr. Både datakrimenheten i Harstad og Kripos bistår i etterforskningen.Politiet utelukker ikke at flere personer er involvert i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer