-  Kan ha begått 100 overgrep

Rogaland-bonden (61) kan ha utført over 100 overgrep mot unge gutter i hjembygda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): -  Jeg vil ikke gjette om det er 50 eller 500 overgrep. Jeg har rett og slett ikke oversikten, sier førstestatsadvokat Harald Grønlien.

I går offentliggjorde han tiltalen mot en 61 år gammel tidligere idrettsleder fra et lite øysamfunn i Rogaland. Sju gutter skal ha blitt utsatt for overgrep, fire av dem gjentatte ganger.

Selv ikke ofrenes bistandsadvokat, Linda Myrdal, kan anslå hvor mange enkeltovergrep tiltalte kan ha gjort seg skyldig i. Men hun sier at 100 slett ikke er noe utenkelig tall.

-  Det er helt umulig å sette et tall på dette. Noe av misbruket ligger en stund tilbake og for flere av mine klienters vedkommende har det foregått over tid. Etter en stund slutter man å telle, sier Myrdal.

Ifølge tiltalen skal den tidligere velansette øybonden ha lokket fem av guttene i bygda til seksuelle handlinger, i de fleste tilfellene gjensidig masturbering og oralsex. Tre av dem er blitt misbrukt helt fra 13- til 16-årsalderen.

Mange overgrep skal ha skjedd i hjembygda, andre på felles turer til andre steder i Rogaland. Turene har ikke vært i regi av tiltalte selv eller det lokale idrettslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer