Kan ha begått regelbrudd

Lysbakkens tildeling av selvforsvarspenger behandles i Stortingets kontrollkomitè i dag.

Raus med egne: Barne, likestilling- og inkluderingsminister Audun Lysbakken ga 154 000 kroner til en underavdeling av sin egen ungdomsorganisasjon Sosialistisk Ungdom (SU). Andre grupper, som har lengre erfaring med selvforsvar, ble aldri informert om at staten hadde penger til de som ville tilby selvforsvarskurs for ungdom.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
Raus med egne: Barne, likestilling- og inkluderingsminister Audun Lysbakken ga 154 000 kroner til en underavdeling av sin egen ungdomsorganisasjon Sosialistisk Ungdom (SU). Andre grupper, som har lengre erfaring med selvforsvar, ble aldri informert om at staten hadde penger til de som ville tilby selvforsvarskurs for ungdom. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SV-statsråd Audun Lysbakken kan ha brutt statens regler for økonomistyring da han ga penger til SVs ungdomspolitikere uten å si fra til andre som også driver med selvforsvar.

Bare SVs egne ungdomspolitikere i Jenteforsvaret og Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle (LLH) i Sør-Trøndelag fikk høre om at Barne, likestilling og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) hadde satt av penger til selvforsvarskurs for ungdom.

Bare de to organisasjonene søkte og begge fikk etter kort tid til sammen en halv million kroner i offentlig støtte. 

- Meg bekjent har det ikke vært en åpen søknadsprosess, men vi er blitt kontaktet av organisasjoner og på bakgrunn av dette har vi bevilget, sa statssektretær Henriette Killi Westhrin til Dagbladet onsdag.

Utelatt Den lukkede søknadsprosessen kan være et brudd på regjeringens eget «Reglement for økonomistyring i Staten».

- Hovedregelen i det statlige økonomiregelverket er at statlige tilskudd skal kunngjøres på en slik måte at en kan nå hele målgruppen som tilskuddsbevilgningen tar sikte på, sier direktør i Direktoratet for økonomistyring (DFØ) Marianne Andreassen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer