Kan ha bilde av sjøormen

Ekspedsisjonsleder Jan Ove Sundberg kan ha festet sjøormen i Seljord til fotorullen. Sundberg fikk tatt ni bilder før det som kan ha vært det ukjente vesenet forsvant fra overflaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi var på vei inn til kaia ved 12.00-tiden lørdag da jeg la merke til noen underlige bølger, forteller ekspedisjonsleder Jan Ove Sundberg til Dagbladet :på nettet.

- Jeg satt på dekk og så utover Seljord-vannet da noen helt spesielle krusninger kom til syne inne ved land. Filmteamet var inne i styrerhuset, så jeg tok selv kameraet og knipset bilder av det jeg så.

Lederen for letingen i Seljordsvannet tror det var sjøormen som beveget seg langs land.

- Ingen båter eller fisker lager slike bølger som de jeg så. Bølgene strakk seg åtte-ti meter bortover overflaten og det var hvite krusninger på toppene.

Bølgene forflyttet seg langs land i ca tre minutter før vannet igjen ble helt stille, forteller Sundberg.

På denne tiden rakk han å ta ni bilder. Filmen er nå til fremkalling i Oslo.

Letingen etter sjøormen i Seljordsvannet fortsetter med full styrke. Mandag morgen ankommer marinearkeolog Fredrik Søreide ved Universitetet i Trondheim for å bistå i søket. Han vil ta i bruk en mini-ubåt som eventuelt kan avsløre sjøormens eksistens.

Skulle ikke eksperten fra Trondheim finne noe oppsiktsvekkende kan ekspedisjonsleder Sundberg håpe på at han fikk festet Seljords godt bevarte hemmelighet til filmrullen.