Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssaken i Bergen

Kan ha blitt drept et annet sted

Kvinne og mann funnet døde. Politiet etterforsker for fullt.

ETTERFORSKER BREDT: Politiadvokat Inger-Lise Høyland forklarer at de jobber med flere teorier etter at to personer ble funnet døde. Video: Øystein Sæthre / DBTV. Reporter: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Politiet holdt klokka 10 pressekonferanse etter at en mann og en kvinne ble funnet døde i et turområde i Bergen i går.

To menn, henholdsvis i 30- og 50-åra, ble i går kveld pågrepet. Begge er siktet for drap eller medvirkning til drap, opplyser Inger-Lise Høyland, politiadvokat i Vest politidistrikt.

- Begge ble pågrepet rundt klokka 21, på samme adresse i Bergen sentrum, sier Høyland til Dagbladet.

TUROMRÅDE: De to døde ble funnet i et turområde sør for Indre Arna. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
TUROMRÅDE: De to døde ble funnet i et turområde sør for Indre Arna. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Kjent av politiet

Det var rundt klokka 12 i går at politiet, etter melding fra turgåere som hadde funnet blodige klær, fant en død kvinne ved Osavatnet, sør for forstaden Indre Arna. Videre undersøkelser avdekket enda en død person, en mann.

De to avdødes identitet ble raskt fastslått; kvinnen er 29 år, mens mannen er i 40-åra. Begge er kjent for politiet fra før.

- Det var en blanding av teknisk og taktisk etterforskning, ikke minst vitneavhør, som førte til pågripelsene, opplyser politiadvokaten.

En av politiets hypoteser er at de to er blitt drept et annet sted enn funnstedet. Foreløpig vil ikke politiet si noe om mulig motiv, drapsvåpen eller relasjon mellom de involverte.

- Vi jobber med flere teorier, sier Høyland.

Politiet har avhørt over 30 vitner i saken.

Obduksjon

Politiet undersøker i formiddag flere ulike adresser i Bergen. Samtidig obduseres de to avdøde på Gades institutt.

- Vi håper på et foreløpig svar i løpet av kvelden, sier Høyland.

VAKTHOLD: Politiet holder vakt ved Osavatnet, der de to døde ble funnet. Foto: Leif Stang / Dagbladet
VAKTHOLD: Politiet holder vakt ved Osavatnet, der de to døde ble funnet. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Også de to pågrepne er kjenninger av politiet. Kjetil Johannes Ottesen har tidligere forsvart mannen i 30-åra, og gjør det også nå.

- Jeg har ikke fått snakket med ham ennå, og er på vei for å besøke ham nå. Følgelig vet jeg ikke hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Ottesen til Dagbladet i 10.15-tida.

Det er planlagt avhør med Ottesens klient resten av dagen. Advokaten vil ikke gå inn på hvilke forhold han tidligere har hatt befatning med.

Politiet har sperret av et område ved Osavatnet, og holder vakt på stedet.