Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Askim-drapet

Kan ha blitt drept for noen tusenlapper

Avdøde Christian Halvorsen (43) og de to siktede kjente hverandre.

DREPT: Christian Halvorsen (43) som ble skutt og drept i sin egen hage i Askim, etterlater seg en datter og samboer. Foto: Privat
DREPT: Christian Halvorsen (43) som ble skutt og drept i sin egen hage i Askim, etterlater seg en datter og samboer. Foto: Privat Vis mer

Christian Halvorsen (43) kan ha blitt skutt og drept på grunn av en uoppgjort gjeld på noen tusen kroner. Det forteller kilder til Dagbladet.

- Politiet vil verken bekrefte eller avkrefte påstandene i media av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Yvonne Schilling, til Dagbladet.

John Christian Elden, som er familiens bistandsadvokat, har følgende å si om saken på spørsmål fra Dagbladet:

- Jeg kan bekrefte at familien er kjent med at den ene pågrepne skal ha påstått at avdøde har skyldt ham noen få tusenlapper.

Dagbladet kjenner til at det tidligere skal ha vært rettet trusler mot Halvorsen.

Ifølge advokat Elden ble Halvorsen funnet av samboeren sin med skuddskader i en busk i sin egen hage. Han skal ha laget mat til familien på grillen da han ble drept.

Den tragiske hendelsen skjedde på kvelden søndag 15. juli.

GRILLET: Christian Halvorsen skal ha blitt skutt mens ha grillet søndagsmiddag til familien. Åtte dager etter drapet på Christian Halvorsen (43) i Askim jobbet krimteknikere fremdeles med undersøkelser på åstedet i Tømmeråsveien. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GRILLET: Christian Halvorsen skal ha blitt skutt mens ha grillet søndagsmiddag til familien. Åtte dager etter drapet på Christian Halvorsen (43) i Askim jobbet krimteknikere fremdeles med undersøkelser på åstedet i Tømmeråsveien. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Bekjente

Den 32 år gamle mannen, som nå skal sitte fire uker i varetekt siktet for drapet, var en bekjent av avdøde.

Han har innrømmet å ha vært i området da drapet skjedde, men ifølge John Arild Aasen, som er den siktede mannens advokat, er dette det eneste beviset politiet la fram under mandagens fengslingsmøte.

Aasen mener bevisgrunnlaget til politiet ikke holder til å varetektsfengsle klienten hans.

En mann i 40-åra er også siktet og varetektsfengslet i fire uker.

- Tid og sted knytter han til åstedet, men han har aldri lagt skjul på at han var i nærområdet på drapstidspunktet. Han har en plausibel og troverdig forklaring på hvorfor han var i området, sier Tor Fagermo Sæter, som er mannens forsvarer.

Advokaten forteller til Dagbladet at hans klient er en bekjent av den siktede 32-åringen.

- De hadde noen treffpunkt den aktuelle dagen, men ikke noe felles anliggende, sier Sæter.

Han bekrefter at hans klient og den drepte kjente hverandre.

- Han visste hvem Christian Halvorsen var, men har ikke hatt noen relasjon til han. Han er først og fremst en venn av han som ble pågrepet, sier Tor Fagermo Sæter.

Anker

Fengslingskjennelsen mot mannen i 40-åra blir anket til Borgarting lagmannsrett, opplyser Sæter.

- Jeg mener det ikke er skjellig grunn til mistanke. Det er mer sannsynlig at han ikke har hatt noe med drapet å gjøre enn det motsatte. Mitt syn på saken er at politiet ikke har det bevisbildet som trengs, sier Sæter.

POLITI: Yvonne Schilling er politiadvokat i Øst politidistrikt og har ansvar for pressekontakt i forbindelse med drapet på Christian Halvorsen i Askim.. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
POLITI: Yvonne Schilling er politiadvokat i Øst politidistrikt og har ansvar for pressekontakt i forbindelse med drapet på Christian Halvorsen i Askim.. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Politiet har satt inn mye ressurser i saken og har flyttet mannskap fra andre arbeidsoppgaver for å prioritere etterforskningen av drapet i Askim. Det er drapsavsnittet som er underlagt Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Øst politidistrikt som etterforsker saken.

Politiadvokat Yvonne Schilling sier til Dagbladet at det fortsatt er en bred etterforskning, men at en av hypotesene var sterk nok til å gå til pågripelse av de to personene som nå sitter varetektsfengslet.

Begge de to siktede er tidligere straffedømt for blant annet vold og narkotikarelatert kriminalitet.

Da Dagbladet var ved åstedet på mandag, var krimteknikerne fremdeles i full gang med undersøkelser.

UNDERSØKER ÅSTED: Krimteknikerne fra Øst politidistrikt er i de avsluttende fasene av tekniske undersøkelser på åstedet i Tømmeråsveien i Askim. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
UNDERSØKER ÅSTED: Krimteknikerne fra Øst politidistrikt er i de avsluttende fasene av tekniske undersøkelser på åstedet i Tømmeråsveien i Askim. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Det er fortsatt tekniske undersøkelser som gjennomføres, men denne delen går nå inn i en avsluttende fase, sier Yvonne Schilling. Hun opplyser at politiet fremdeles venter på den siste obduksjonsrapporten.

Christian Halvorsen etterlater seg en samboer og en datter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!