Kan ha blitt drept i narko-oppgjør

LINDÅS (Dagbladet): Den 38 år gamle bergenseren som mandag ble funnet drept på Gjervik ved Knarvik nord for Bergen, er tidligere dømt i narkosaker. Han kan derfor ha blitt drept i et narko-oppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi står overfor en gåte, sier lensmann Einar Vatne ved Lindås og Meland Lensmannkontor og politiadvokat Ole Bjørn Mevatne i Hordaland politidistrikt.

To taktiske etterforskere kom til Lindås i dag, i tillegg til to tekniske etterforskere som søkte etter spor på funnstedet i går.

Ikke meldt savnet

Politiet har funnet førerkort og bankkort på den døde som gjør at de regner med å ha identifisert ham. Mannen var ikke meldt savnet. Ingenting tyder på at verdier er stjålet fra ham.

Mannen ble funnet i terrenget ved sjøen. Omstendighetene på stedet og skader på den døde gjorde at politiet med en gang anså dødsfallet som mistenkelig.

- Vi har gjort funn på stedet som peker i retning av at han er blitt utsatt for en kriminell handling, sier Mevatne.

Drapsvåpen ikke funnet

Det er ikke funnet våpen på stedet, men sår og skader i ansikt og hode viser at han skal ha blitt skutt.

En foreløpig obduksjonsrapport ventes fra Gades institutt ved Haukeland sykehus i løpet av kvelden.

Det var mandag klokka 21.40 at meldingen om funnet av den døde mannen på det sommeridylliske stedet Gjervik ble ringt inn til Lindås og Meland Lensmannskontor.

Observasjoner av mannen har gjort at politiet mener at han har ligget død i et døgn i øsende regnvær før han ble oppdaget av et ungt par på kveldstur.

- Man må nesten kjenne til stien, den er ikke lett å finne, sier nabo Magnar Bleikli.

- Jeg har ikke sett eller hørt noe mistenkelig, sier Helge Rossland, en annen nabo.

Registerte trafikk

En person som bor i området skal ha registrert trafikk ved kaia like ved funnstedet om nettene - før mannen ble funnet død. Det kan underbygge en teori om at stedet har vært havn for narkotikasmugling og at 38-åringen er blitt offer i et internt oppgjør. Personen har fortalt dette i avhør med politiet.

Tett eikeskog

I går var teknikere fra Kripos og rettsmedisinere fra Gades institutt på plass. Store styrker er satt inn i etterforskningen, rundt tyve mennesker fra lensmannskontoret, Hordaland politdistrikt og Kripos arbeider med saken. De får også bistand fra Bergen politidistrikt siden den døde var bosatt i Bergen, og for noen år siden var kjent som aktør i narkomiljøet her.

Personer som kjente den døde er blitt avhørt, i tillegg til de som bor i nærheten av funnstedet. Hvordan den døde er bragt til Gjervik og av hvem er de store spørsmålene i denne «gåten».

Det er ikke funnet noen kjøretøy som kan knyttes opp mot det politiet regner som et drapsmysteriet. Mannen var heller ikke kledd for tur i et slikt område.

Funnstedet ligger nedenfor riksvei E39, og den døde ble funnet i tett eikeskog noen meter fra sjøkanten. Fire småveier og stier fører ned til neset der mannen ble funnet. Mannen kan ha blitt bragt dit både med bil og med båt uten at naboene har merket noe.

Noen hytter som sjelden er i bruk ligger i nærheten, og det nærmeste bebodde huset ligger ca. 150 meter fra funnstedet. Politiet er tilbakeholdne med informasjon av hensyn til videre etterforskningen.

- Så tidlig i etterforskningen holder vi alle mulighetene åpne og kortene tett til brystet, sier lensmann Vatne.

Politiet holder en pressekonferanse om saken i ettermiddag. Dagbladet :på nettet vil holde deg oppdatert.

UNDERSØKER: Etterforskere fra Kripos undersøker stedet der mannen ble funnet.