Kan ha blitt gruppevoldtatt på hjemme-alene-fest

Offeret skal være ei 17-årig jente. De siktede guttene hevder sexen var frivillig.

VURDERER MOTANMELDELSE: Advokat Sverre Næss sier hans klient vurderer motanmeldelse etter voldtektssiktelsen på Romerike. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
VURDERER MOTANMELDELSE: Advokat Sverre Næss sier hans klient vurderer motanmeldelse etter voldtektssiktelsen på Romerike. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) De fem mindreårige guttene som er siktet for massevoldtekt av ei jente på Romerike nekter straffskyld.

Sterkt preget
- Fornærmede er sterkt preget av hendelsen, og får hjelp i forhold til det som har skjedd, sier Runa Kosberg, jentas bistandsadvoakt, til Romerikets Blad.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Kosberg.

Forsvarer til en av de siktede guttene, Sverre Næss, sier dette dreier seg om helt vanlig festsex.

- Min klient forteller at han var på en hjemme-alene-fest hos en jente de kjente fra før. Der skal flere av guttene ha hatt sex med minst en av de to jentene som var på festen. Klienten min forteller at det er snakk om frivillig sex på fest, sier advokat Sverre Næss, som forsvarer en 17-årig gutt fra Nedre Romerike.

- Guttene skal ha besøkt jentene lørdag formiddag, og skal da ha blitt invitert tilbake dit lørdag kveld, forteller Næss til Dagbladet.

Vurderer motanmeldelse
Så vidt Næss har fått inntrykk av, skal det dreie seg om en vennegjeng på flere gutter i alderen 15-17 år.

Guttene har forklart at de også tidligere har hatt sex med jenta som nå har anmeldt gruppevoldtekt.


- Det skal ha vært frivillig sex hver gang, sier Næss.

Jenta skal være 17 år gammel, ifølge forklaringer fra den 17-årige gutten.

Nå vurderer Næss å motanmelde henne på vegne av sin klient, ifølge Romerikets Blad.

— Da politiet kom til boligen hvor det var fest, hadde jenta og flere andre forlatt huset og gått til en annen fest. Min klient gikk og hentet henne. Og det var først da hun fikk øye på politiet og foreldrene sine, som også hadde kommet til boligen, at hun begynte å rope om voldtekt, sier Næss.

Benekter voldtekt
Advokat Gunhild Lærum, som er forsvarer for flere av de siktede guttene, sier hun bare så vidt har fått snakket med dem.

- De benekter forholdene. Ut over det kan jeg ikke si noe før jeg har fått lest sakspapirene, sier Lærum til Dagbladet.

De andre guttenes advokater bekrefter overfor lokalavisa Romerikes Blad at de siktede ikke kjenner seg igjen i siktelsen. Guttene er ifølge avisa mellom 15 og 17 år.

Stygg sak
Politiet på Romerike bekreftet overfor Dagbladet at de etterforsker en grov gruppevoldtekt i en privat bolig, som skal ha skjedd 28. juni.

- Politiet ble tilkalt om kvelden 28. juni, og pågrep fem unge gutter. De er siktet for voldtekt av en ung jente, sier fungerende kriminalsjef i Romerike politidistrikt, Bjørn Arne Tronier, til Dagbladet.

Politiet legger nå store ressurser i å finne ut hva som har skjedd i saken.

- Saken er under betydelig etterforsking. Hvis jeg skal karakterisere den, vil jeg si at det er en stygg sak, sier Tronier.

Den fem ble løslatt etter avhør, grunnet liten fare for bevisforspillelse og deres unge alder.

NEKTER STRAFFSKYLD: Advokat Gunhild Lærum er forsvarer for flere av de voldtektssiktede guttene. De nekter straffskyld. Foto: Knut Falch / SCANPIX
NEKTER STRAFFSKYLD: Advokat Gunhild Lærum er forsvarer for flere av de voldtektssiktede guttene. De nekter straffskyld. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer