Kan ha blitt kvalt

Politiet har gjennomført en rundspørring etter at en funksjonshemmet kvinne ble funnet død i hjemmet sitt på Kongsvinger i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gjennomførte fredag og lørdag en rundspørring i nabolaget etter at en 34 år gammel funksjonshemmet kvinne fredag morgen ble funnet død i sin leilighet i Kongsvinger. Ifølge VG jobber politiet ut fra en teori om at kvinnen kan ha blitt kvalt. Tidligere i uken skal hun ha blitt truet av en bekjent. Politiet vil ikke kommentere disse opplysningene overfor NTB.

Kvinnen, som har et fysisk handikap, hadde ikke vært på jobb siden tirsdag. Kolleger varslet fredag politiet, som tok seg inn i kvinnens leilighet der de fant henne død.

Mandag kveld skal 34-åringen ha kontaktet enn venn fordi hun følte seg truet av en bekjent som var på besøk, skriver Dagbladet. Vedkommende skal ha kommet med truende bemerkninger.

Vet ikke årsak

- Vi behandler dødsfallet rutinemessig som mistenkelig på grunn av omstendighetene. Men vi vet ikke dødsårsaken, sier politiadvok at i Hedmark politidistrikt, Rolf Thoresen, til NTB.

Kvinnen er sendt til obduksjon og inntil obduksjonsrapporten foreligger, holder politiet alle muligheter åpne.

To teknikere fra Kripos kom ved 17.30-tiden fredag til Kongsvinger for å bistå det lokale politiet, men det er foreløpig ikke aktuelt å be om ytterligere bistand.

Ikke innbrudd

Fredag og lørdag foretok politiet en rundspørring i nabolaget der kvinnen bodde, men har ifølge Thoresen ingen mistenkte i søkelyset.

- Kvinnen vil bli obdusert før vi kan avgjøre om det skal skje ytterligere etterforskning, presiserer han.

Ingenting tyder på at det har vært innbrudd i kvinnens leilighet. Ingen dører eller vinduer skal ha vært brutt opp, får VG opplyst.

(NTB)

MISTENKELIG: Kvinnen ble funnet død i sitt hjem i går.