Kan ha blitt lurt i døden av bakmenn

Visste de fire selvmordsbomberne hva de gjorde? Eller ble de lurt av hovedmannen bak angrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire terroristene hadde kjøpt tur-retur-billetter på toget fra Luton til London om morgenen den 7. juli. De hadde også løst parkeringsbilletter. Bombemennene hadde på seg førerkort, bankkort og identifikasjon, og ble dermed enkelt identifisert. Politiet mente det kunne komme av et ønske om å anerkjennes som martyrer.

Var de klar for å dø ?

Men det kan også tyde på at bombeaksjonene i London ikke var ment å være selvmordsaksjoner.

-  Vi har ikke solide beviser for at mennene var selvmordsbombere. Det er mulig at de ikke hadde til hensikt å dø, sier en talsmann for Scotland Yard til avisa Sunday Telegraph.

Politiets hovedteori skal fortsatt være at de fire bombemennene i London var selvmordsbombere, men en annen teori er at de fire unge britene kan ha blitt lurt i døden av mektige bakmenn.

I så fall kan bombemennene ha fått beskjed fra en hovedmann fra al-Qaida om at bombene var tidsinnstilt, og at de dermed ville komme seg unna i live.

Ble de sendt i døden ?

-  Hovedmannen kan ha ment at det var en for stor risiko for at de fire skulle bli tatt og fortelle alt i politiavhør. Det sto for mye på spill, sier en sikkerhetstalsmann.

BLE DE LURT?: Mye tyder nå på at de fire «selvmordsbomberne» ikke var klar over at de selv skulle dø.