Kan ha blitt påkjørt og drept

TRONDHEIM (Dagbladet): Politiet på Oppdal arbeider ut fra en teori om at Christian Bachmann Langås (18) kan være påkjørt og drept- før han eventuelt ble skjult.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette betyr at politiet jakter på skadde biler i denne etter hvert meget mystiske saken.

Lensmannsbetjent Per Vognild bekrefter overfor Dagbladet at det i den taktiske etterforskingen i dagene framover kan bli aktuelt å kontakte bilverksteder.

Bakgrunnen er å undersøke om verksteder den siste uka har reparert biler med skader som er forenlige med at de har kjørt på et menneske.

- Dette er en aktuell og helt nærliggende problemstilling, sier Vognild.

Lørdag lette 200 mennesker etter 18-åringen, som forsvant etter et pub-besøk på Oppdal lørdag for ei uke siden.

Fotomontasje

Christian, som er fra Leksvik i Nord-Trøndelag, var på besøk hos slektninger. Han ble sist sett på vei hjem fra puben til slektningene.

Vognild forteller at politiet mandag planlegger å lage en fotomontasje av 19-åringen i full størrelse, som skal distributeres til media.

- Personen på bildet skal ha de samme klær og sko som 18-åringen hadde på seg da han forsvant. Vi samarbeider nå med pårørende om dette prosjektet.

Jeg vil understreke at vi ikke aner hva som kan ha tilstøtt Christian, og vi holder alle muligheter åpne.

- Men etter hvert som tida går, og vi ikke finner spor etter Christian, er det klart at mulighetene øker for at han har vært utsatt for en kriminell handling, sier Vognild.

Leteaksjon

Politiet vil også gjennom Interpol forsøke å kontakte en gruppe nederlendere, som forlot Oppdal den aktuelle morgenen.

Den siste observasjonen, som politiet anslår til å ha en sikkerhet på 60 prosent, skjedde lørdag morgen kl. 06.30 på et byggefelt som heter Brennan.

150 mennesker lette i går i Oppdalsområdet, mens 50 personer gjennomsøkte veikantene på E6 sørover fra Oppdal mot Dovrefjell.
Men letingen ga ikke resultat - og er nå avsluttet og vil ikke bli gjenopptatt.

<B>SAVNET:</B> Christian Bachmann Langås