Kan ha bodd i telt

Politiet tror Stavanger-ranerne har bodd i telt, leid et hus eller leilighet i nærheten av Ølberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det kan dreie seg om alt fra hus, leilighet, løe og hytte til campingvogn eller telt, sier politiinspektør ved Rogaland politidistrikt, Bjørn Andersen. Ranerne har sannsynligvis bodd i området rundt Ølberg og brukt dagene til å planlegge, kjøre fluktruter og til å øve på et nedlagt militærområde.

Ønsker kontakt

Politiet er sikre på at ranerne har brukt militærområdet til trening. Det står flere tomme lager og hus på området, men politiet har ikke gjort funn som styrker mistanken om at ranerne har bodd der. I tillegg brukte politiet selv området til hundetrening de ukene ranerne var der. Politiet håper nå at folk som eventuelt har leid ut til, sett eller hørt fremmede personer på Ølberg og langs kysten tar kontakt med dem.

Bodd usett i måneder

-  Vi har opplysninger om at det har vært bevegelser av personer og kjøretøy i området fra Ølberg og langs kysten fra midten av mars. Vi setter disse opplysningene i forbindelse med forberedelsene til ranet, sier Andersen.

Det er foreløpig bare en av de siktede som er knyttet til et bosted i Stavanger-området, og det er viktig for politiet å finne ut hvor, og eventuelt hos hvem, de andre bodde. Kjell Alrich Schumann leide en leilighet på Roaldsøy allerede fra desember, og sannsynligvis kom en eller flere av de andre involverte til Stavanger-området i samme tidsrom.

-  Vi vil ha tips helt fra desember 2003 og fram til ranet 5. april, sier Andersen.