Kan ha brannstifteren på video

Politiet etterlyser en mann i 30-årene som de mener tente på Yngve Hågensens bolig i formiddag. Politiet håper å ha bilde av mannen på video, og jakter i kveld på den antatte brannstifteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er ikke lenger i tvil om at brannen som startet i husets kjeller var påsatt.

- Det er vi sikre på nå, sier politiadvokat Sven Arild Damslora til Dagbladet :på nettet.

Kort tid før vaktselskapet og brannvesenet fikk melding om brannen i LO-lederens bolig på Ski i Akershus, handlet en mann i 30-årene tennvæske på Esso-stasjonen like ved huset. Nå håper politiet at stasjonens overvåkingskamera kan lede dem til mannen som man antar har satt fyr på Hågensens bolig.

Politiet etterlyser nå en mann av norsk utseende i alderen 30-35 år. Han skal være høyere enn 170 cm, og han hadde på seg en mørkeblå collegegenser med «Champion» skrevet med hvite bokstaver på brystet da han var innom bensinstasjonen.

Like etter klokken ni i morges kjøpte mannen en flaske tennvæske, betalte kontant og gikk. Politiet mener at denne mannen kan ha tent på huset til Hågensen, og vil komme i kontakt med personer som kan ha sett mannen.

Politiet ønsker også å komme i direkte kontakt med mannen dersom han kjøpte tennvæsken av helt andre grunner.

- Vi har sikret oss videoopptakene fra bensinstasjonens overvåkingskamera. I løpet av morgendagen vil vi få laget bilder av denne filmen, sier politimester Stein Ulrich til Dagbladet :på nettet.

- Inntil videre er vi interessert i tips fra publikum som kan ha sett noe av interesse fra klokken 08.00 til 12.00, fortsetter Ulrich.

Politistasjonssjef Odd-Lauritz Aamot sier til Dagbladet :på nettet at politiet har funnet sikre spor i området rundt Hågensens hus.

Etter det Dagbladet :på nettet erfarer skal det blant annet dreie seg om et skospor og en hanske som ble funnet på stedet.

- Vi har fått teknisk og taktisk bistand fra Kripos til å analysere sporene, sier Aamot.

I natt var sønnen til Yngve Hågensen i huset, men det var ingen personer i huset da brannen oppsto i formiddag. LO-lederen var selv i Sør-Afrika på faglig kongress, og hans kone var med på turen.

Politiet har også plukket fram igjen drapstruslene som ble framsatt mot Hågensen i februar.

- Vi kan ikke utelukke at brannen kan settes i sammenheng med truslene som ble framsatt mot Hågensen tidligere i år. Vi vil intensivere samarbeidet med Oslo-politiet som har ansvar for etterforskning av truslene, sier politimester Ulrich.

Åstedsundersøkelsene rundt Hågensens hus i Lysneveien på Ski fortsetter i kveld. Resultatet fra undersøkelsene er ventet å foreligge i morgen.

<B>TAUST VITNE: </B>Gjerningsmannen har sannsynligvis blitt filmet av videokameraet på Esso-stasjonen.
<B>ETTERLYSER MANN I 30-ÅRENE: </B>Politiadvokat Sven Arild Damslora, politimester Stein Ulrich og politistasjonsmester Odd-Lauritz Aamot
<B>TENNVÆSKE: </B>Like før brannen brøt ut, kom en mannsperson inn på Esso-stasjonen og kjøpte tennvæske.