Kan ha drept 297

Den britiske legen Harold Shipman lot ikke mange av pasientene sine slippe unna. En ny rapport viser at han trolig har drept 297 mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter kaller rapporten «rystende lesning». I løpet av sine 24 år som allmennpraktiserende lege skrev britiske Harold Shipman ut 521 dødsattester - 297 av dem kan han selv ha forårsaket. En statistisk gjennomgang av Shipmans legegjerninger viser at han hadde 311 flere dødsfall enn nestemann på lista. Gjennomgangen viser også at forbausende mange av hans avdøde pasienter var eldre kvinner. Et annet merkelig sammentreff er at mange av pasientene døde på ettermiddagen, et uvanlig fenomen det også.

Livstid

Harold Shipman ble dømt til livstid i fengsel i januar i fjor for å ha tatt livet av 15 pasienter. Det er trolig bare en liten del av Shipmans ofre. Forskere ved universitetet Leicester viser at han sannsynligvis tok livet av nærmere 300 mennesker. Det er lite sannsynlig at verden noensinne får vite nøyaktig hvor mange dødslegen tok livet av.

Overdoser

Shipman tok livet av sine ofre ved å gi dem overdoser av diamorfin, det medisinske navnet på heroin. Shipman brukte store mengder av stoffet, i dag må hver enkel dose skrives ut, melder BBC online.

Shipman-saken har reist et kollektivt krav om strengere kontroll med den britiske legestanden. Til tross for de rystende funnene er det lite trolig at det vil bli reist ny tiltale mot Shipman.

OFRE: Dette er noen av den britiske legens ofre.