Kan ha fått drapstilståelse på et postkort

«Jeg sa at hun dumpet meg, men egentlig var det jeg som dumpet henne».

Foto: Google Maps (Innfelt faksimile Postsecret.com)
Foto: Google Maps (Innfelt faksimile Postsecret.com)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nettstedet Post Secret får jevnlig tilsendt anonyme postkort med hemmeligheter av større og mindre art. Disse blir scannet og lagt ut på nettsiden PostSecret.

I går kom det et kort med et alvorlig budskap. Sammen med et kart over turområdet Jackson Park i nærheten av Chicago, var det vedlagt en lapp som ser ut til å være en mordtilståelse.

«Jeg sa at hun dumpet meg, men egentlig var det jeg som dumpet henne», stod det på kortet.

Post Secret la deretter ut et bilde av kortet på sin Twitter-konto for å få flere opplysninger om saken fra publikum. Flere Twitter-brukere ba grunnleggeren av siden, Frank Warren, om å anmelde saken til politiet. Det er uvisst om Warren gjorde det.

I mellomtiden ble viktig informasjon om stedet, fra nettstedets lesere, fjernet. Et kart over stedet og eksakte koordinater var blant innleggene som ble tatt vekk.

Debatten raste videre på den brukerstyrte nettsiden Reddit, og kort tid etterpå ble området i Jackson Park gjennomsøkt av politiet i Chicago, ifølge avisa Chicago Tribune.

En talsmann i Chicago-politiet sier til avisa at de søndag kveld mottok en anonym telefonsamtale som henviste til nettsiden.

Søket i parken førte imidlertid ikke til noe likfunn og saken ble overført til kriminaletterforskere i Chicago-politiet.

Det er ikke første gang nettsteder som Postsecret og Reddit henvender seg til publikum for tips. I april gikk det fryktelig galt da brukerne identifiserte feil gjerningsperson på overvåkningsbilder etter Boston-bombene.