Kan ha fått med seg juveler for 100 millioner kroner i spektakulært tyveri: - Som tatt rett ut av en film

Kan være det største i Londons historie.

RANET: En politimann står utenfor «Hatton Garden Safe Deposit Ltd» i London etter at det går morges ble klart at halvparten av bankboksene i det underjordiske hvelvet var tomme. Ingen vet nøyaktig hva som foregikk, men teoriene har, ikke overraskende, begynt å florere. Foto: REUTERS/Neil Hall/NTB Scanpix
RANET: En politimann står utenfor «Hatton Garden Safe Deposit Ltd» i London etter at det går morges ble klart at halvparten av bankboksene i det underjordiske hvelvet var tomme. Ingen vet nøyaktig hva som foregikk, men teoriene har, ikke overraskende, begynt å florere. Foto: REUTERS/Neil Hall/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Historien om store ran og tyverier har en mystisk tiltrekningskraft veldig mange, og både fiktive og reelle varianter har opp igjennom historien vært kilde til noen av de største suksessene på det store lerretet.

«Heat», «The Italian Job», «Nokas», «Reservoir Dogs» og «Oceans Eleven» m.fl. er bare noen av kassasuksessene som er inspirert av virkelighet såvel som livlig fantasi. Men det spørs nok om ikke historien om det som skjedde i London i påsken også kommer til å bli opphav for et eventyr av de sjeldne.

300 av 600 Da de ansatte i Hatton Garden Safe Deposit Ltd i går kom på jobb etter påskehelga fikk de seg et sjokk. Halvparten av de 600 bankboksene i det underjordiske hvelvet var tomme. Tyvene var ikke å se.

I løpet av gårsdagen begynte sinte gullsmeder og juvelhandlere å samle seg utenfor lokalene hvor tyveriet ble begått.

Hvelvet ligger nemlig midt i området som også huser noen av Londons mest eksklusive smykkeforhandlere, og i påsken er det vanlig å forsikre seg ved å låse inn en del av de mest verdifulle verdisakene nettopp her.

Mange millioner pund Det er for tidlig å spekulere i hvor mye tyvene kom seg unna med, men en Norman Bean, som selv har verdier lagret i hvelvet, sier til den britiske avisa Daily Mail at han regner med at verdier for veldig mange millioner pund er forsvunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.