ØNSKER SVAR: Politiet ønsker nå å snakke med 44-åringen som skal ha sittet i denne nedsnødde bienl i to måneder. - Vi ønsker å få svar på spørsmål som hvorfor han ble sittende i bilen og ikke tok seg ut av den. Vi synes det er merkelig, sier operasjonsleder Tommy Nilsson i Västerbotten til Expressen.
 Foto: Erik Åström / Expressen
ØNSKER SVAR: Politiet ønsker nå å snakke med 44-åringen som skal ha sittet i denne nedsnødde bienl i to måneder. - Vi ønsker å få svar på spørsmål som hvorfor han ble sittende i bilen og ikke tok seg ut av den. Vi synes det er merkelig, sier operasjonsleder Tommy Nilsson i Västerbotten til Expressen. Foto: Erik Åström / ExpressenVis mer

- Kan ha flyktet fra milliongjeld

Livet til 44-åringen som ble funnet i den nedsnødde bilen, skal ha tatt en dramatisk vending i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Politiet forsøker nå å få svar på hvorfor den 44 år gamle mannen fra Karlskoga ble værende i den nedsnødde bilen i to måneder.

Aftonbladet skriver i sin papirutgave i dag at mannens liv tok en dramatisk vending i fjor. Han skal da både ha opparbeidet seg en stor gjeld på over 1,6 millioner kroner, og han skal ha mistet kjæresten sin, skriver avisa.

44-åringen skal tidligere ha arbeidet innen eiendomsbransjen. Han ble fredag funnet i det som angivelig er hans egen bil - en Jeep Cherokee.

Ifølge Expressen har mannen overlevd i bilen i to måneder uten mat.

- Vi synes det er merkelig, sier operasjonsleder Tommy Nilsson i Västerbotten til Expressen.

I sovepose Det var to politibetjenter på snøscootere som fant 44-åringen fredag. Han satt da i bilen på en snuplass langs en opplyst skogsbilvei, cirka en og en halv kilometer fra E4, mellom Umeå og Sävar i Sverige. Da politibetjentene gravde seg inn og banket på ruta, så de plutselig at noe rørte seg på innsida.

Da ambulansepersonell ankom i brannvesenets beltevogn og tok seg inn i bilen, lå mannen pakket inn i en sovepose. Han var ved bevissthet, men så utmattet at han knapt klarte å snakke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SOVEPOSE: Da mannen ble funnet skal han ha sittet pakket inn i denne soveposen. Foto: Erik Åström / Expressen
SOVEPOSE: Da mannen ble funnet skal han ha sittet pakket inn i denne soveposen. Foto: Erik Åström / Expressen Vis mer

- Det er helt utrolig at han lever. Det er rart at han ikke har frosset i hjel, det har jo vært 30 minusgrader her, men all snøen fungerte kanskje som isolasjon. Ikke har han hatt noe mat heller, sier Ebbe Nyberg i Umeå-politiet til Expressen.

Selv oppgir 44-åringen at han har oppholdt seg i bilen siden 19. desember i fjor. Politiet tror han har overlevd ved å spise snø.

Skinn og bein - Han sa at han hadde ligget der siden 19. desember og aldri vært ute av bilen. Han var bare skinn og bein og veldig svak, sier Ebbe Nyberg i Umeå-politiet til Expressen.

Det er uklart hvordan mannen havnet i området og hvorfor han ikke klarte å ta seg ut. Om det var han som kjørte bilen, har han trolig tatt av fra E4 nord for Umeå og inn på skogsbilveien der han ble funnet. Veien har ikke blitt brøytet hele vinteren, og det var ingen synlige fotspor til eller fra bilen. Da mannen ble funnet var det over en meter snø i området.

KALDT: Ifølge politiet har det vært så kaldt som 30 minusgrader i området der mannen ble funnet.  Foto: Erik Åström / Expressen
KALDT: Ifølge politiet har det vært så kaldt som 30 minusgrader i området der mannen ble funnet. Foto: Erik Åström / Expressen Vis mer

44-åringen ble i går sendt svært medtatt til Norrlands universitetssjukhus i Umeå, hvor han fremdeles oppholder seg.

Politiet har ikke snakket med ham etter at han ankom sykehuset.

- Per nå har vi ingen nye opplysninger om ham, sier Tommy Nilsson.

Vil snakke Ifølge politiet er det ingen ting som tyder på at mannens forklaring ikke stemmer.

NEDSNØDD: Politiet fant mannen innesnødd i denne bilen. Foto: Erik Åström / Expressen
NEDSNØDD: Politiet fant mannen innesnødd i denne bilen. Foto: Erik Åström / Expressen Vis mer

- Alt var nedsnødd rundt ham, og han har ikke vært ute av bilen på en stund. Men det er vanskelig å forstå hvordan man kan oppholde seg så lenge i en bil, og at ingen har meldt mannen savnet, sier Nilsson.

Selv om politiet ikke mistenker noe kriminelt, ønsker de å snakke med 44-åringen så fort som mulig.

- Selvfølgelig antar jeg at vi vil snakke med ham når han har kommet seg noe, for å få svar på spørsmål som hvorfor han ble sittende i bilen og ikke tok seg ut av den. Vi synes det er merkelig, sier Nilsson.

VED BEVISSTHET: Da politiet gravde seg inn og banket på ruta på den nedsnødde bilen, så de plutselig at noe rørte seg på innsida. Da ambulansepersonell ankom i brannvesenets beltevogn og tok seg inn i bilen, fant de den 44 år gamle mannen pakket inn i en sovepose. Han var ved bevissthet, men så utmattet at han knapt klarte å snakke. Foto: Erik Åström / Expressen
VED BEVISSTHET: Da politiet gravde seg inn og banket på ruta på den nedsnødde bilen, så de plutselig at noe rørte seg på innsida. Da ambulansepersonell ankom i brannvesenets beltevogn og tok seg inn i bilen, fant de den 44 år gamle mannen pakket inn i en sovepose. Han var ved bevissthet, men så utmattet at han knapt klarte å snakke. Foto: Erik Åström / Expressen Vis mer