Kan ha flyktet til Danmark

Etterforskerne i Stavanger kan ha spor etter dødsranerne i Danmark. En person vekslet inn 200 000 norske kroner der etter ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet får opplyst at politiet i Stavanger har vært i Stavanger tingrett for å få pengene utlevert.

-  Det gjenstår etterforskning rundt disse pengene som stammer fra Danmark. Utover det har jeg ingen kommentarer til saken, sier politiinspektør Bjørn Andersen ved Rogaland politidistrikt.

Politiet undersøker nå om de 200 000 kronene, som skal ha blitt vekslet inn i små sedler, er deler av ransutbyttet.

Jakter på penger

De 200 000 kronene skal ha blitt vekslet inn en stund etter ranet, og politiet mener transaksjonen var så mistenkelig at de har begjært pengene utlevert til Norge. Dersom pengene viser seg å stamme fra dødsranet, har politiet viktige spor etter ranerne i en eventuell fluktrute.

Politiet mener de tidligere har funnet vel 100 000 kroner av ransutbyttet på 60 millioner. De lå i ryggsekken til Kjell Alrich Schumann, alias «Skyggen», da han ble pågrepet 11. mai i år.

Brasil hett spor

Jakten på ransutbyttet står helt sentralt i politiets etterforskning, og en egen etterforskningsgruppe jobber blant annet med å spore opp ranspengene. Gruppa har jobbet mot både Spania, Portugal, Thailand og Brasil. Ifølge Dagbladets opplysninger er Brasil det heteste sporet.

Bakgrunnen for å plassere ranspenger på den andre siden av jordkloden er at europeiske land som Spania og Portugal ikke lenger er et sikkert sted for hvitvasking av penger.

Samtidig som etterforskerne jakter på ransutbyttet, jobber en egen gruppe i politiet med å spore opp de siktede David Aleksander Toska og Ridvan Halimi.

Kilder i det kriminelle miljøet hevder at Toska skal være på vei hjem til Norge.

-  Dette er interessante opplysninger. Jeg vil ikke kommentere detaljer i arbeidet med å finne de to siktede, men opplysninger som dette er vi interessert å få vite mer om, sier Bjørn Andersen.