Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan ha forgiftet datteren (8) i seks år

Jenta har vært innlagt med de samme symptomene flere ganger siden 1997. Politiet på Helgeland har siktet mora.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Siden 1997 har jenta flere ganger vært innlagt ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen med de samme symptomene, sier politiadvokat Karle Andreas Øvereng i Helgeland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Jenta skal ifølge Avisa Nordland vært innlagt på sykehuset ved flere anledninger med underlige symptomer. Først i mai i år undersøkte leger ved sykehuset om jenta var forgiftet med arsenikk. For tre uker siden varslet de politiet om forholdet.

- Vi påviste arsenikk i en prøve hos en pasient. Slike prøver er svært sikre, og gjennomføres ved å analysere urin, blod og hårsekker, sier sjeflege Dag Stefansen ved sykehuset.

Åtteåringen er utskrevet fra sykehuset og tas foreløpig hånd om av barnevernet.

Prøver sendt til analyse

Politiet tror at arsenikkforgiftning kan ha vært årsaken til jentas tidligere innleggelser på sykehuset. For å få svar på det har de sendt hårprøver til testing ved Nasjonalt folkehelseinstitutt.

Politiet har innledet full etterforskning i saken og bedt om bistand fra Kripos. Beslag som er gjort i familiens hjem, er sendt til nærmere analyse ved Kripos-laboratoriet i Oslo.

Arsenikk er en sjelden gift, og finnes ikke naturlig. For å kjøpe arsenikk må man ha tillatelse fra politiet. Ifølge TV 2 Nettavisen vet ikke politiet hvordan kvinnen kan ha fått fatt i arsenikk.

Tar siktelsen tungt

Kvinnens forsvarer Christian Wiig sier at hans klient har gitt en troverdig forklaring på hvordan datteren kan ha fått i seg arsenikk, men han ønsker ikke å gi noen detaljer av hensyn til etterforskningen.

Wiig sier også at jentas mor, som nå er siktet for å ha forgiftet sin egen datter, stiller seg uforstående til siktelsen.

- Hun er sterkt deprimert og tar siktelsen tungt fordi det å ha blitt fratatt ungen sin på et slikt grunnlag er en belastning, sier Wiig til NRK.

Arsenikk kan gi en rekke skader. Ifølge sjeflege ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen er det mest vanlig skader i fordøyelsessystemet. Personen får kvalme, oppkast og blødninger. Giften kan også angripe hud og lever, opplyser Stefansen.

(NRK)