Kan ha forvekslet blodprøvene

Britisk politi tror det kan ha blitt gjort feil i den franske etterforskningen etter Dianas død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Etterforskningen av Dianas død splitter folket
 • Var ikke gravid
 • De ubesvarte spørsmålene

  Det er blodprøven til Diana og Dodis sjåfør, franskmannen Henri Paul, mistanken dreier seg om.

  En annen mann?


  Det er den britiske avisa The Times som melder at franske myndigheter kan ha gjort kjempetabben i forbindelse med de rettsmedisinske undersøkelsene.

  Henri Paul omkom i bilulykka i Paris 31. august 1997 sammen med Diana og Dodi al-Fayed. Franske etterforskere har hele tiden hevdet at Paul hadde høy promille og kulloksid i blodet da han kjørte bilen.

  En gruppe fra Scotland Yard har krevd DNA-bevis på at det virkelig er rett blodprøve som har blitt analysert. Dette har ikke franske myndigheter kunnet gi.

  Dermed har det oppstått mistanke om at prøven ble forvekslet i laboratoriet og at det er en ukjent manns blodprøve som har havnet i protokollene.

  Dette er det samme som Dodis far Mohamed al-Fayed har hevdet i seks års tid. Også Henri Pauls familie har ment at det er dette som må ha skjedd.

  Prinsen vil samarbeide


  Den britiske avisa Daily Mail skriver i dag at prins Charles har hatt hemmelige samtaler med høytstående menn i det det britiske politiet. Her lovet prins Charles å samarbeide på alle punkt med Scotland Yards etterforskere. Det har tidligere blitt meldt at det britiske kongehuset raser over gjenopptakelsen av saken.

  Det hagler med teorier om hva som egentlig skjedde da Diana ble drept i Paris. Flere av spekulasjonene går i retning eksmannen Charles. I et brev til butleren skrev Diana i sin tid til at hun fryktet at Charles planla et komplott for å få henne drept i en bilulykke.

  - Tror folk virkelig at jeg ønsket å skade mor til mine barn? skal prins Charles ha sagt til en venn, ifølge Daily Mail. Prinsen vil nå bli renvasket så fort som mulig.

  Høringen rundt de tragiske dødsfallene til Diana og Dodi Al Fayed startet på tirsdag denne uka.

<B>DIANA OG DODI:</B> Det er en rekke ubesvarte spørsmål i forbindelse med bilulykka der kjæresteparet omkom i august 1997. En høring startet i Storbritannia denne uka.
KJØRTE BILEN:</B> Henri Paul kjørte ulykkesbilen. Blodprøvene har vist at han hadde promille. Nå mistenker britisk politi blodprøvene for å være blandet sammen. Paul omkom også i ulykka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer