STOLPERESTER: Arkeologene har funnet ti stolperester som kan stamme fra en 3500 år gammel bosetning.
STOLPERESTER: Arkeologene har funnet ti stolperester som kan stamme fra en 3500 år gammel bosetning.Vis mer

Kan ha funnet 3500 år gammel bosetning i Trøndelag

- Stammer kanskje fra tidlig bronsealder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Namdalsavisa skriver i dag om et mulig sensasjonelt funn i Grong i Nord-Trøndelag.

Arkeologene Lars Forseth og Jannika Grimbe i Nord-Trøndelag fylkeskommune har nemlig funnet det som kan vise seg å være en 3500 år gammel bosetning, skriver avisa. I så fall vil funnet være det eneste av sitt slag i fylket.

Sendt for datering - Det var torsdag forrige uke at jeg oppdaget de første stolperestene, forteller Grimbe til Dagbladet.

I alt har arkeologene funnet ti stolper som kan stamme fra et hus fra tidlig bronsealder, opplyser Forseth til Dagbladet.

- Det kan være eldre enn det også, og i så fall er det litt spesielt. Vi har sendt prøver til USA for datering, og venter spent på svaret, sier Forseth.

Ølbrygging I tillegg har arkeologene funnet et område med kokstein.

- Det er sannsynlig fra middelalderen, og viser rester fra et sted der det ble gjennomført ølproduksjon, oppvarming av vann og andre ting, forklarer Forseth.

Viser funnet seg å være eldre enn fra år 1537, vil det være fredet som kulturminne. Dette vil da skape konsekvenser for kommunens utbygging, skriver Namdalsavisa.

- Vi vil, i samarbeid med kommunen, avklare hva som skal skje til høsten, etter at rapporten vår er ferdig, sier Forseth til avisa.