Kan ha funnet 3500 år gammel bosetning i Trøndelag

- Stammer kanskje fra tidlig bronsealder.

STOLPERESTER: Arkeologene har funnet ti stolperester som kan stamme fra en 3500 år gammel bosetning.
STOLPERESTER: Arkeologene har funnet ti stolperester som kan stamme fra en 3500 år gammel bosetning. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Namdalsavisa skriver i dag om et mulig sensasjonelt funn i Grong i Nord-Trøndelag.

Arkeologene Lars Forseth og Jannika Grimbe i Nord-Trøndelag fylkeskommune har nemlig funnet det som kan vise seg å være en 3500 år gammel bosetning, skriver avisa. I så fall vil funnet være det eneste av sitt slag i fylket.

Sendt for datering - Det var torsdag forrige uke at jeg oppdaget de første stolperestene, forteller Grimbe til Dagbladet.

I alt har arkeologene funnet ti stolper som kan stamme fra et hus fra tidlig bronsealder, opplyser Forseth til Dagbladet.

- Det kan være eldre enn det også, og i så fall er det litt spesielt. Vi har sendt prøver til USA for datering, og venter spent på svaret, sier Forseth.

Ølbrygging I tillegg har arkeologene funnet et område med kokstein.

- Det er sannsynlig fra middelalderen, og viser rester fra et sted der det ble gjennomført ølproduksjon, oppvarming av vann og andre ting, forklarer Forseth.

Viser funnet seg å være eldre enn fra år 1537, vil det være fredet som kulturminne. Dette vil da skape konsekvenser for kommunens utbygging, skriver Namdalsavisa.

- Vi vil, i samarbeid med kommunen, avklare hva som skal skje til høsten, etter at rapporten vår er ferdig, sier Forseth til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer