UNDERØKER LEVNINGENE: Kripos og teknikere fra Søndre Buskerud politidistrikt undersøker her stedet hvor levningene av et menneske ble funnet ved Hagatjern i Nedre Eiker, ikke langt stedet hvor Belur Sardar (29) bodde sammen med sin familie.  Foto: Nils J. Maudal
UNDERØKER LEVNINGENE: Kripos og teknikere fra Søndre Buskerud politidistrikt undersøker her stedet hvor levningene av et menneske ble funnet ved Hagatjern i Nedre Eiker, ikke langt stedet hvor Belur Sardar (29) bodde sammen med sin familie. Foto: Nils J. MaudalVis mer

Kan ha funnet Belur Sardar

Politiet bekrefter at beinrestene tilhører en kvinne - og at hun har blitt gravd ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet tar utgangspunkt i at levningene de nå undersøker tilhører Belur Sardar (29) ved Hagatjern i Nedre Eiker.

- Jeg kan bekrefte at beinrestene stammer fra et menneske. Jeg kan også bekrefte at denne personen er blitt gravd ned, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker til Dagbladet.

Det var en tilfeldig turgåer som oppdaget knokler og bein. Hun reagerte på deres utseende og varslet politiet fredag kveld. Et stort omårde ble sperret av. Det viser seg nå at dyreknokler er utelukket.

- En kvinne Sorte ønsker overfor Dagbladet ikke å si om beinretsene stammer fra en kvinne eller en mann. 

- Det er for tidlig å si om det er henne, sier Sorte til Dagbladet.

NTB skriver at det er en kvinne som er funnet.

En endelig avklaring foreligger først når DNA-analysen er klar tirsdag eller onsdag.

- Vi har undersøkt levningene med bistand fra Kripos og kriminalteknisk hund fra Oslo politidistrikt. Men vi vet ikke hva det er og sender det derfor til Rettsmedisinsk institutt for analyse, sier operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Badeplass Sorte ønsker av hensyn til etterforskningen heller ikke å uttale seg om hvorvidt levningene var pakket inn, eller om det er funnet klær eller andre gjenstander i tilknytning til funnet.

Levningene ble funnet like i nærheten av parkeringsplassen ved den populære badeplassen på Hagatjern.

Selv om det er mye trafikk ved badeplassen, ble levningene funnet 50 meter inne i et skogholt hvor det svært sjeldent beveger seg folk.

Begravd Ifølge politiet var personen tydelig gravd ned, men dyr skal over tid ha gjort knoklene synlige ved å grave opp deler av gravplassen.

Politiet mener Belur Sardar sist ble sett i live 5. februar 2007, og tror hun forsvant dagen etterpå.

Siktet for drap Ektemannen meldte henne savnet først 7. mai. Sardars ektemann ble samme år pågrepet og siktet for forsettelig drap på sin kone.

FUNNET?: Politiet mener Belur Sardar sist ble sett i live 5. februar 2007.
Foto: Politiet
FUNNET?: Politiet mener Belur Sardar sist ble sett i live 5. februar 2007. Foto: Politiet Vis mer

Et lik ble aldri funnet.

Mannen satt varetektsfengslet fra 29. oktober 2007 til 21. april 2008.

Han slapp senere fri, men siktelsen er opprettholdt.

Saken oppdateres.


LÅ GRAVD NED: En turgåer fant merkelige beinrester i nærheten av Hagatjern i Nedre Eiker. De viser seg å tilhøre et menneske. Politiet ahr sperret av et stort område. MMS-BILDE: NILS J. MAUDAL
LÅ GRAVD NED: En turgåer fant merkelige beinrester i nærheten av Hagatjern i Nedre Eiker. De viser seg å tilhøre et menneske. Politiet ahr sperret av et stort område. MMS-BILDE: NILS J. MAUDAL Vis mer