Kan ha funnet drapsvåpenet

Her, på disse holmene i Oslofjorden, kan politiet ha funnet deler av barnestolen som trolig ble brukt til å slå i hjel Dereka Maria Rukan Mikula (16).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TOFTE/OSLO (Dagbladet): Politiadvokat Knut Inge Stavang ved Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at etterforskerne nå sitter med deler av en barnestol.

Politiet tror Dereka ble slått i hjel med familiens ca. 60 centimeter høye trestol. Setet og ryggen til barnestolen var borte fra leiligheten. Politiet mener at 16-åringen ble drept med en vase og et stolbein.

Funnet på holme

Et vitne ringte politiet rett før påske. Han hadde oppdaget deler av en rødbrun barnestol på en holme i området ved Ranvikholmen og Tufteholmen, sør for Tofte i Hurum kommune. Son, der drapet skjedde, ligger på andre siden av Oslofjorden.

- Stolen passer til beskrivelsen. Det er imidlertid for tidlig å si om stoldelene som er funnet, stammer fra leiligheten i Son, sier Stavang.

Stoldelene er nå sendt til analyse hos Kripos i Oslo. Det vil ta noe tid før etterforskerne får svar på om disse stoldelene kan kobles til drapet.

Dersom det viser seg at etterforskerne nå sitter med barnestolen som kan ha blitt brukt under drapet, har den siktede 20-åringen ytterligere forklaringsproblemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer