Elefantmannen

Kan ha funnet elefantmannens hemmelige grav

Forfatter sier hun er 99 prosent sikker.

ELEFANTMANNEN: Joseph Merrick døde før han rundet 30, og ble brukt som sirkusattraksjon i Storbritannia på slutten av 1800-tallet. Foto: Universal History Archive / NTB Scanpix
ELEFANTMANNEN: Joseph Merrick døde før han rundet 30, og ble brukt som sirkusattraksjon i Storbritannia på slutten av 1800-tallet. Foto: Universal History Archive / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden hans død for snart 130 år siden, har mange jobbet for å finne ut hvor Joseph Merrick, bedre kjent som elefantmannen, ligger gravlagt.

Merrick hadde misdannelser som kom til syne både på beinstruktur og på hudoverflaten, og ble vist fram i folkelige «freak show» som en medisinsk kuriositet.

Etter at han døde, bare 27 år gammel, ble kroppen dissekert. Skjelettet hans blir oppbevart på et sykehus i London, mens resten av kroppen er det ingen som har visst hvor ble av.

Nå hevder forfatter Jo Vigor-Mungovin, som har skrevet ei bok om Merricks livshistorie, å ha sporet opp graven på en kirkegård øst i London, melder BBC.

Sirkuset diktet opp historie

Merrick var en helt normal gutt, fram til hodet hans i ung alder begynte å vokse unormalt raskt. Til slutt hadde det en omkrets på nesten en meter, med svampete hud hengende fra bakhodet og flere steder i ansiktet.

Den deformerte kjeven gjorde ham ute av stand til å vise ansiktsuttrykk eller snakke tydelig, ifølge Britannica.

En av hans sirkussjefer diktet opp historien om at Merricks mor hadde blitt trampet på av en elefant mens hun var gravid, og at det var grunnen til misdannelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer