«Handlevogn-morderen»

Kan ha funnet femte offer

Politiet i Virginia i USA mistenker at de har funnet det femte offeret til en seriedrapsmann som kalles «Shopping Cart Killer» («Handlevogn-morderen» på norsk).

FUNN: Denne handlevogna ble funnet i et øde skogsområde i Alexandria i Virginia i desember. I nærheten ble det også gjort funn av levninger. Foto: Politiet.
FUNN: Denne handlevogna ble funnet i et øde skogsområde i Alexandria i Virginia i desember. I nærheten ble det også gjort funn av levninger. Foto: Politiet. Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Politiet i Fairfax County i Virginia opplyser at en 35 år gammel mann som er pågrepet mistenkt for fire andre drap, også er knyttes til et femte offer, som ble funnet i Washington D.C., melder flere amerikanske medier.

Mannen har fått tilnavnet «Handlevogn-morderen». Politiet mener han møtte ofrene på datingnettsteder og lurte dem til moteller. Der skal han ha drept dem og transportert dem derfra i handlevogner.

ETTERFORSKER: Politisjef i Fairfax County, Kevin Davis (t.v), på en pressekonferanse sammen med politisjef i Harrisonburg, Kelley Warner, og etterforsker Ed O'Carroll. Foto: AP Photo/Matthew Barakat
ETTERFORSKER: Politisjef i Fairfax County, Kevin Davis (t.v), på en pressekonferanse sammen med politisjef i Harrisonburg, Kelley Warner, og etterforsker Ed O'Carroll. Foto: AP Photo/Matthew Barakat Vis mer

Identifisert

Denne uka skal politiet ha fått det de beskriver som et «kritisk tips», som også knyttet 35-åringen til enda et drap. I desember ble nemlig liket av en kvinne funnet i en handlevogn i Washington D.C. opplyser politietterforsker Ed O'Carroll på en pressekonferanse, ifølge CNN.

Politiet har identifisert offeret som Sonya Champ. Liket skal ha blitt funnet i ei handlevogn av forbipasserende, melder ABC News.

- Den avdøde kvinnen i en handlevogn var bare dekket over med et teppe. Vi tror hun var den mistenktes femte offer, sier O'Carroll.

Han opplyser at politiet har digitale beviser som plasserer 35-åringen i området da offeret forsvant.

Rystende bilder

I november ble mannen siktet for drapene på Elizabeth Redmon (54) og Tonita Lorice Smith (29). Begge ble funnet drept i nærheten av hverandre i like ved et kjøpesenter i Harrisonburg 23. november.

Like ved åstedene fant politiet ei rød handlevogn.

Da politiet så nærmere på opptakene til overvåkningskameraene utenfor kjøpesenteret, gjorde de en sjokkerende oppdagelse:

FLERE DREPT: Politiet mener de står ovenfor en drapsgjeng som har drept flere personer over kort tid. Video: San Bernardino PD Vis mer

I videoen så de en mann trille to livløse kvinner i handlevogna over parkeringsplassen.

I tillegg er 35-åringen mistenkt for to andre drap på Cheyenne Brown (29) og Stephanie Harrison (48). De ble funnet i en kontainer nær en handlevogn ved Moon Inn Motel i Alexandria 15. november, opplyser politisjef i Fairfax County, Kevin Davis.

Kontakt med flere

Politiet har i lengre tid etterforsket drapene i skjul før de gikk offentlig ut med informasjon.

- Vi har funnet at den siktede har bodd på Moon Inn Motel ved minst fem andre tilfeller, og vi trenger å finne ut mer, sa politisjef i Harrisonburg, Kelley Warner, i desember.

Også FBIs enhet for analyse av atferd er koblet inn i saken. Det er også politiet i 35-åringens hjemstat, New York.

- Vi jobber også med profiler av ofrene og håper å komme i kontakt med andre kvinner, som har hatt kontakt med siktede. Vi mener det er andre som har hatt kontakt med ham, som kan gi avgjørende informasjon, sier Davis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer