- Kan ha funnet flyvraket i skråning på 1.600 meter

Norsk Orion-fly fant varmestripe klokka 05.10. Helikoptre på vei - det første måtte snu.

LETER FOR FULLT: Hjelpemannskaper er inne for å fylle opp med drivstoff for videre leting etter det bortkomne Herkules flyet med 5 norske ombord. Hjelpemannskapet har vært ute siden 19.00 torsdag kveld, og kjører nå  ut på ny. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
LETER FOR FULLT: Hjelpemannskaper er inne for å fylle opp med drivstoff for videre leting etter det bortkomne Herkules flyet med 5 norske ombord. Hjelpemannskapet har vært ute siden 19.00 torsdag kveld, og kjører nå ut på ny. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et norsk Orion-fly rapportere klokka 05.10 i dag om en varmestripe som ble registrert med varmesøkende kamera i bratt terreng i 1.600 meters høyde sør for Sveriges høyeste fjell Kebnekaise.

Den svenske redningsledelsen har sendt tre helikoptre, som er på vei til området.

- Overvåkningsflyet fra Andøya fant registerte en avlang varmestripe som skiller seg ut fra terrenget forøvrig - et såkalt hot point.Det er ikke særlig mye annet som skiller seg ut i dette terrenget, heller ikke dyr.

- Derfor er det rimelig å anta at denne varmestripen kan komme fra det savnede Hercules-flyet, opplyser redningsleder Tore Hongseth ved Hovedredningsentralen for Nord-Norge i Bodø til Dagbladet.

Måtte snu Men det første helikopteret som skulle forsøke å komme ned der flyvraket kan ligge, måtte gjøre vendereis klokka 06.42.

- Sikten var for dårlig til at et svensk 906-heilkopter kunne lande.

- Et norsk Sea King-helikopter er på vei for å gjøre et landingsforsøk. Vi har ikke fått noen nøyaktig angivelse av når det vuil være framme over området, opplyser pressetalsmann Fredrik Andreasson i det svenske Sjøfartsverket, som koordinerer leteaksjonen, til Dagbladet ved 07.15-tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer