Kan ha funnet gigantiske fremmede «megastrukturer» som går i bane rundt stjerne

- Aldri sett noe slikt.

KIC 8462852: Stjerna KIC 8462852 ligger mellom stjernebildene Svanen og Lyren som begge er stjernebilder på den nordlige himmelhvelving. Forskere ved Penn State og Yale utforsker nå muligheten for at det er konstruksjoner laget av en intelligent sivilisasjon som går i bane rundt stjerna. Foto: NTB Scanpix
KIC 8462852: Stjerna KIC 8462852 ligger mellom stjernebildene Svanen og Lyren som begge er stjernebilder på den nordlige himmelhvelving. Forskere ved Penn State og Yale utforsker nå muligheten for at det er konstruksjoner laget av en intelligent sivilisasjon som går i bane rundt stjerna. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kepler-teleskopet har siden 2009 lett etter beboelige planeter, og en av stjernene som raskt fanget forskernes oppmerksomhet var stjerna med navn KIC 8462852.

Lysmålingene fra denne stjerna er nemlig helt spesielle.

Jason Wright, en astronom ved det anerkjente Penn State Universitetet i USA, arbeider nå med en rapport der han vil argumentere for at dette kan være det han kaller en «sverm av megastrukturer».

- Jeg ble fascinert over hvordan det så ut. «Aliens» skal alltid være den siste hypotesen man jobber utfra, men dette ser ut som noe man forventer at en fremmed sivilisasjon kan bygge, sier han til det amerikanske magasinet The Atlantic.

Objekter i bane Bakgrunnen for Wrights fascinasjon for akkurat denne stjerna, er en oppdagelse gjort av Tabetha Boyajian som arbeider som professor ved Yale.

Kepler-teleskopet fungerer slik at det måler lyset som kommer fra ulike stjerner. Er det små ujevnheter i disse kan det være en indikasjon på at det er planeter eller andre objekter som går i bane rundt nevnte stjerner. I alle fall om ujevnhetene kommer med regelmessige intervaller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer