Kan ha funnet laptopen til selvmordsbomber

Politiet mener de tilhørte Jeemah Islamiyah.

JEMAAH ISLAMIAH BAK ANGREPET: Rettsmedisinere undersøker den utbombede restauranten i Marriott-hotellet i Jakarta. Politiet i byen mener de har identifisert den ene av selvmordsbomberne som gjennomførte terrorangrepet, men vil ikke oppgi navnet hans. Foto: REUTERS / SCANPIX
JEMAAH ISLAMIAH BAK ANGREPET: Rettsmedisinere undersøker den utbombede restauranten i Marriott-hotellet i Jakarta. Politiet i byen mener de har identifisert den ene av selvmordsbomberne som gjennomførte terrorangrepet, men vil ikke oppgi navnet hans. Foto: REUTERS / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Indonesisk politi har funnet det de mener er laptopen til en av selvmordsbomberne som angrep to hotell i Jakarta fredag, melder CNN.

Datamaskinen inneholder informasjon og koder selvmordsbomberne kan ha brukt til å kommunisere med hverandre.

Maskinen ble funnet på et rom på hotellet Ritz Carlton, et av hotellene som ble angrepet.

Tilhører Jeemah Islamiyah
Politiet i Jakarta mener selvmordsbomberne tilhører den ytterliggående gruppa Jeemah Islamiyah (JI), melder NTB.

Så langt er bare den ene av de to mennene identifisert, men politiet føler seg altså likevel sikre på at begge er knyttet til JI. Grunnen er at bombene som ble brukt i fredagens terrorangrep, ligner på bomber som JI har brukt tidligere, opplyser politiets talsmann Nanan Soekarna.

Han ønsker ikke å oppgi navnet til mannen som er identifisert, men sier navnet begynner på bokstaven «N».

Sju mennesker ble drept, i tillegg til de to selvmordsbomberne, i terrorangrepet mot hotellene Marriott og Ritz-Carlton i den indonesiske hovedstaden.

Peker ut Noordin Top som bakmann

I går skrev Dagbladet.no at etterforskere sirkler inn det de tror er bakmennene bak aksjonen, og at navnet som peker seg ut er Noordin Top.

- Med tanke på hvem som var mål for angrepet, åstedet og typen bomber som ble brukt, var dette helt tydelig Noordins verk, sier politikilder nyhetsbyrået AP har snakket med.

Top leder en utbrytergruppe av terrornettverket Jeemah Islamiyah. Sistnevnte sto bak Bali-angrepet i 2002, der 202 mennesker mistet livet, og et tidligere angrep mot Marriott-hotellet i Jakarta, hvor 12 mennesker ble drept.