Kan ha funnet laptopen til selvmordsbomber

Politiet mener de tilhørte Jeemah Islamiyah.

JEMAAH ISLAMIAH BAK ANGREPET: Rettsmedisinere undersøker den utbombede restauranten i Marriott-hotellet i Jakarta. Politiet i byen mener de har identifisert den ene av selvmordsbomberne som gjennomførte terrorangrepet, men vil ikke oppgi navnet hans. Foto: REUTERS / SCANPIX
JEMAAH ISLAMIAH BAK ANGREPET: Rettsmedisinere undersøker den utbombede restauranten i Marriott-hotellet i Jakarta. Politiet i byen mener de har identifisert den ene av selvmordsbomberne som gjennomførte terrorangrepet, men vil ikke oppgi navnet hans. Foto: REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Indonesisk politi har funnet det de mener er laptopen til en av selvmordsbomberne som angrep to hotell i Jakarta fredag, melder CNN.

Datamaskinen inneholder informasjon og koder selvmordsbomberne kan ha brukt til å kommunisere med hverandre. Maskinen ble funnet på et rom på hotellet Ritz Carlton, et av hotellene som ble angrepet.

Tilhører Jeemah IslamiyahPolitiet i Jakarta mener selvmordsbomberne tilhører den ytterliggående gruppa Jeemah Islamiyah (JI), melder NTB.

Så langt er bare den ene av de to mennene identifisert, men politiet føler seg altså likevel sikre på at begge er knyttet til JI. Grunnen er at bombene som ble brukt i fredagens terrorangrep, ligner på bomber som JI har brukt tidligere, opplyser politiets talsmann Nanan Soekarna.

Han ønsker ikke å oppgi navnet til mannen som er identifisert, men sier navnet begynner på bokstaven «N».

Sju mennesker ble drept, i tillegg til de to selvmordsbomberne, i terrorangrepet mot hotellene Marriott og Ritz-Carlton i den indonesiske hovedstaden.

Peker ut Noordin Top som bakmann

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer